FN sender flere soldater til Abyei-regionen i Sudan

FN sender flere soldater til den oljerike Abyei-regionen på grensa mellom Nord- og Sør-Sudan, der det har vært harde sammenstøt de siste dagene.

ABYEI: FN sender flere soldater til Abyei regionen på grensen mellom Nord  og Sør Sudan. Her er zambiske FN soldater på plass i Abyei regionen. (Foto: JENNIE MATTHEW/Afp)
ABYEI: FN sender flere soldater til Abyei regionen på grensen mellom Nord og Sør Sudan. Her er zambiske FN soldater på plass i Abyei regionen. (Foto: JENNIE MATTHEW/Afp)

Minst 70 mennesker er drept i kamper mellom lokale militsgrupper, som anklager hverandre for å ha støtte fra regjeringsstyrker i henholdsvis Nord- og Sør-Sudan.

FN har en fredsbevarende styrke på rundt 10.500 soldater og politifolk i Sudan, og flytter nå ytterligere et kompani til Abyei-regionen. UNMIS-styrken har fra før fire kompani i området.

Flere Dinka-landsbyer skal være rasert i angrep fra militssoldater fra Misseriya-folket de siste dagene.

Misseriya-folket støtter regimet i Khartoum, mens Ngok Dinka-folket ønsker å være en del av Sør-Sudan.

Dinka-talsmenn hevder at regjeringsstyrker fra Nord-Sudan har deltatt under angrepene, mens Misseriya-talsmenn anklager SPLA-hæren i Sør-Sudan for å ha framprovosert kampene. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2