– Soldater har desertert i Libya

Soldater fra en libysk hærenhet i Benghazi har hoppet av og kjemper nå på regimemotstandernes side.

Demonstranter protesterer mot Libyas leder Muammar al Gaddafi uten for Det hvite hus i USA.  (Foto: Manuel Balce Ceneta, © SMC MC SMC**DC**)
Demonstranter protesterer mot Libyas leder Muammar al Gaddafi uten for Det hvite hus i USA. (Foto: Manuel Balce Ceneta, © SMC MC SMC**DC**)

Det hevder kilder overfor Reuters. De skal ha nedkjempet styrker lojale til Muammar Gaddafi.

Les også: – Over 200 døde i Libya

Habib al-Obaidi, som leder intensivavdelingen ved Jala-sykehuset, og advokat Mohamed al-Mana sier at medlemmer av «tordenavdelingen» ankom sykehuset med sårede soldater.

Soldatene skal ha vært i sammenstøt med Gaddafis private styrker.

– De sier nå at de har overmannet presidentens styrker og at de har sluttet seg til folkeopprøret, sier Mohamed på telefon til Reuters.

Ingen uavhengige kilder har hittil bekreftet meldingen.

Rapportene om hendelsene i Benghazi er vanskelig å få fullt ut bekreftet, ettersom ingen utenlandske journalister rapporterer derfra. Myndighetene i Libya har dessuten stengt tilgangen til internett.

– Demonstrasjoner i Tripoli

Demonstrasjonene har spredt seg til Libyas hovedstad Tripoli, hvor politiet søndag kveld skyter mot demonstrantene, melder BBC.

Ifølge den britiske kringkasteren var det minst fire separate demonstrasjoner mot president Muammar Gaddafis regime i hovedstaden søndag.

Sikkerhetsstyrker skal ha brukt skarp ammunisjon og tåregass mot demonstrantene, ifølge øyenvitner i Tripoli.

Også TV-kanalen Al Jazeera siterer kilder som forteller om sammenstøt mellom flere tusen regimekritiske demonstranter og tilhengere av Gaddafi i Tripoli søndag.

Benghazi øst i Libya har vært senteret for demonstrasjonene mot landets leder Muammar Gadaffi, som har styrt landet siden 1969. Det har hittil ikke vært meldt om protester mot presidenten i hovedstaden.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2