Så moro kan du ha det på isen

Når du virkelig skal teste ut bilen din...

Isbanekjøring har selvfølgelig høy morofaktor, og alle registrerte biler er velkommen til Losna. (Foto: Helge Andre Solbraa)
Isbanekjøring har selvfølgelig høy morofaktor, og alle registrerte biler er velkommen til Losna. (Foto: Helge Andre Solbraa)

Kjenner du suget etter å sladde ordentlig med bilen din? Eller virkelig teste ut hva kjøreegenskapene er gode for på glatt underlag? Kanskje du bare er glad i bilprat?

Da er det få steder du gjør det bedre enn på et islagt vann. Det oppdager stadig flere og nå begynner det også å bli flere muligheter for å få gjøre dette.

Fredag 25. og lørdag 26. februar har du sjansen på Tretten i Gudbrandsdalen. Da arrangerer Losna isbane "Fun on Ice" og du er velkommen til å ta med bilen din og kjøre den til det ytterste av hva du våger på den islagte innsjøen.

Dette kaller vi ekte drifting

Høøøy morofaktor

- Ute på banen konkurrerer du mot deg selv og det glatte underlaget. Dette er altså ikke løp eller konkurranse, bare moro. Ekstremt mye moro, sier isbane-ansvarlig Helge Andre Solbraa.

Om du ikke har bil til å drifte med men liker stemningen er det også vel verd å ta turen som publikum, skal vi tro Helge Andre:

- Ja visst, kjøringen fører med seg mange spektakulære stunts og høy showfaktor for tilskuerne. Her blir det garantert mye underholdning å se på!

Se mer info på Losna isbane sin hjemmeside

(artikkelen fortsetter under bildet)

På Losna isbane på Tretten i Gudbrandsdalen kan du virkelig
  teste ut bilen din. (Foto: Helge Andre Solbraa)
På Losna isbane på Tretten i Gudbrandsdalen kan du virkelig teste ut bilen din. (Foto: Helge Andre Solbraa)

Helge understreker klubben er nøye med å ta hensyn til omgivelsene, og derfor er det ikke lov å delta med biler som støyer mer enn 90 decibel.

- Vi følger kommunens retningslinjer og måler motorlyden før start. Åpen wastegate er ikke tillatt og bilene må være registrert og i trafikk-forsvarlig stand.

Møt Norges beste kvinnelige drifter

"Biljug" på puben

Etter showet samles de kjøreglade til fest og "biljug" på Trauget pub. Der blir det også musikk til langt på natt. Og skal vi tro Helge Andre blir showfaktoren slett ikke lavere her enn på banen:

- Biljug er per definisjon bilfolkets skrytetime, he-he. Vi starter mens adrenalinet fortsatt er passe høyt etter kjøringen og forteller om hestekrefter, modifikasjoner og egne eller andres kjøreferdigheter på godt og vondt over en kald pils. Og jeg kan love at stemningen blir bra!

Tips Facebook-vennene dine om dette

SE OGSÅ: Så moro kan du ha det på jobben

Bildet er fra et tidligere treff.
Bildet er fra et tidligere treff.