Disse bileierne får flest P-bøter

Vi tror du blir overrasket over hvilket merke som "vinner".

Nissan Murano   har du sett den stå feilparkert noen gang?
Nissan Murano har du sett den stå feilparkert noen gang?

Tror du parkeringsbøtene er ganske jevnt fordel ut over de ulike bilmerkene?

Da må du tro om igjen, i alle fall når det gjelder svenske bileiere. Tall fra den svenske Transportstyrelsen viser nemlig at det er store forskjeller fra merke til merke når de bryter ned antall parkeringsbøter på antallet registrerte modeller fra hvert merke.

Utpreget førstebil

Helt til topps går overraskende nok - i alle fall for oss - Nissan. 40 000 Nissan-eiere fikk en lite hyggelige hilsen fra parkeringsvaktene i fjor. Det er så mye som 35 prosent av totaltallet. Deretter følger to merker som vi nok heller ville tippet på førsteplass, henholdsvis BMW med 34 prosent og Mercedes på 32 prosent.

Til nettstedet vibilägare.se forklarer forsikringsselskapet Ifs bilekspert Dan Falconer Nissans tall med at merket er en utpreget førstebil - og at yngre bileiere gjerne tar litt større sjanser enn andre, også når de skal parkere.

Dette er en klassiker! Se hvor vanskelig det kan være å parkere

Snusfornuftige og forsiktige

Plasseringen til BMW og Mercedes er nok enklere å forstå - her er det nærliggende å tenke at eierene har lommebøker som tillater en parkeringsbot eller to.

Hvem tror du så får færrest bøter? Det er kanskje naturlig å tippe Volvo, men nei. De må se seg slått av snusfornuftige og forsiktige Skoda-eiere på dette området. Bare 14 prosent av Skoda-eierene fikk parkeringsbot i 2010. Men på andreplass kommer nettopp Volvo med 19 prosent - etterfulgt av Saab på 21 prosent.

SE OGSÅ: Derfor parkerer du ikke foran andres garasje

Skoda Superb er en av hele fire Skodaer på denne listen.
Skoda Superb er en av hele fire Skodaer på denne listen.

Tror du disse tallene også stemmer i Norge? Si din mening i kommentarfeltet under: