Alvdalsaken: Skylder på ekssamboeren

Den 64 år gamle hovedtiltalte i overgrepssaken i Alvdal forsøkte i sin forklaring i retten tirsdag å snakke ned sin egen rolle og skyve all skyld over på sin ekssamboer.

FORSVARNE: Sverre Næss, Steffen Brandstad og Frode Wisth. (Foto: Connie Bentzrud)
FORSVARNE: Sverre Næss, Steffen Brandstad og Frode Wisth. (Foto: Connie Bentzrud)

64-åringen beskrev sin ekssamboer, som også sitter på tiltalebenken, som den aktive part i forholdet. Han sa at hun hadde regien både over barna og sexlivet.

– Trekker det langt

– At han forsøker å skyve skylden over på min klient, kommer ikke helt uventet på oss. Han har gjort det samme i politiavhør. Men jeg synes han trekker det såpass langt at mye faller på sin egen urimelighet, sier advokat Steffen Brandstad, som forsvarer mannens tidligere samboer.

64-åringen innrømmet i retten tirsdag at han hadde begått ett overgrep mot sin daværende stedatter, et overgrep påtalemyndigheten har video av. Han benektet at han har forgrepet seg på sin stesønn.

– Filmet for å sikre bevis

64-åringen har innrømmet at han har filmet flere av overgrepene, men sier at det var for å sikre seg bevis av hva som hadde skjedd.

Det var et anonymt brev fra ham til barnevernet i Alvdal som satt hele saken i gang. Bildet viser en kvinne i seksuelle aktivitet med barn. Kvinnen er hans ekssamboer, som nå er tiltalt i saken. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2