En 21 år gammel mann ble fredag arrestert et par timer etter at hans 65 år gamle kjæreste, Carlos Castro, ble funnet død på et hotellrom på InterContinental Hotel i New York.

På ferie

Castro, som var en kjent journalist og tv-personlighet i hjemlandet Portugal, hadde vært på ferie i USA sammen med kjæresten Renato Seabra siden slutten av desember.

En venn av familien forteller til nyhetsbyrået AP at de to hadde reist til New York for å se forestillinger på Broadway og feire nyttårsaften på Times Square.

– Sjalusidrama

Det skal ha vært noen mindre uoverensstemmelser mellom paret, men ingenting som antydet at noe alvorlig skulle skje, forteller Luis Pires, som er redaktør i den portugisiske avisen Luso-Americano.

– Jeg tror de var litt oppskaket på av sjalusiårsaker, sier Pires til AP.

Carlos Castro hotel drept (Foto: Reuters)

Fredag kveld skulle Carlos og kjæresten møte Pires' datter til middag, men plutselig kom Seabra ned i lobbyen og oppførte seg rart.

– Han fortalte min datter at Carlos aldri kom til å forlate hotellet, sier Pires.

– Ble kastrert

Datteren skal deretter ha kontaktet resepsjonen som sendte en sikkerhetsvakt opp på hotellrommet der de fant Carlos død.

65-åringen skal ha blitt utsatt for massiv vold, ifølge AP hadde han blitt kastrert og ble funnet i en blodpøl på hotelrommet.

Da politiet ankom stedet hadde Seabra forduftet, men ble pågrepet etter et par timer da han oppsøkte et sykehus i nærheten.

Stor oppmerksomhet

Drapssaken vekker stor oppmerksomhet i Portugal, etter at den mistenkte 21-åringen var i rampelyset som deltaker i et reality-show der vinneren fikk en lukerativ modellkontrakt. Seabra vant ikke, men fikk allikevel en kontrakt med et modellbyrå.

65 år gamle Castro fikk stor oppmerksomhet i hjemlandet da han stod fram med sin homofile legning.