23 norske kvinner gravide etter prevensjonsglipp

Ble gravide etter å ha fått satt inn P-implantat. I Storbritannia må helsevesenet punge ut med millioner i erstatning for uønskede graviditeter.

MULIG SÆD TYVERI: Amerikaneren Joe Pressil (36) anklager sin eks kjæreste for sæd tyveri. Han anklager henne for å ha tatt vare på kondomene etter de hadde hatt sex for så å ta de med til en fertilitetsklinikk.  (Foto:  Katie Collins/Pa Photos (Illustrasjonsfoto))
MULIG SÆD TYVERI: Amerikaneren Joe Pressil (36) anklager sin eks kjæreste for sæd tyveri. Han anklager henne for å ha tatt vare på kondomene etter de hadde hatt sex for så å ta de med til en fertilitetsklinikk. (Foto: Katie Collins/Pa Photos (Illustrasjonsfoto))

I Norge er det rapportert om 23 tilfeller av uventet graviditet av kvinner som har brukt preparatet Implanon. I Storbritannia er nærmere 600 kvinner blitt gravide til tross for bruken av prevensjonspreparatet. Her har prevensjonstabben ført til flere millioner kroner i erstatningsutbetalinger. Det er spesielt unge kvinner som benytter denne typen prevensjon, opplyser Legemiddeltilsynet overfor tv2nyhetene.no.

Mer innhold fra TV 2