Gambia-fengslet nordmann anmeldt på nytt i Oslo

Anmeldelsen gjelder et mindreårig barn, opplyser politiet.

På dette soverommet ble den 45 år gamle mannen fra Telemark pågrepet av gambisk politi. Soverommet er en del av en 2 mannsbolig som ligger i Brufut, en drøy times kjøretur utenfor Banjul i Gambia.  (Foto: Tore Meek)
På dette soverommet ble den 45 år gamle mannen fra Telemark pågrepet av gambisk politi. Soverommet er en del av en 2 mannsbolig som ligger i Brufut, en drøy times kjøretur utenfor Banjul i Gambia. (Foto: Tore Meek)

Den 45 år gamle nordmannen som er siktet for overgrep mot mindreårige i Gambia, er nå blitt anmeldt av en norsk kvinne for overgrep mot hennes sønn i Oslo.

Oslo-politiet bekrefter at det fredag mottok en ny anmeldelse mot 45-åringen, skriver Aftenposten.

Fra før er mannen dømt og har sonet flere fengselsstraffer for overgrep mot etnisk norske barn.

Gjelder mindreårig barn

– Vi er blitt kjent med at det kan være ytterligere minst ett forhold, sier politiinspektør Kari-Janne Lid, som leder sedelighetsavsnittet i Oslo politidistrikt.

Hun sier anmeldelsen fra den norske kvinnen gjelder et mindreårig barn.

Ifølge avisen skal 45-åringen ha hatt nær kontakt med kvinnen i lengre tid. Politiet ser på den nye anmeldelsen som alvorlig.

Dommeravhør

– Dette er en svært alvorlig sak og vi starter umiddelbart opp med etterforskningen. Siden dette er en sak der overgrepene ligger en stund tilbake i tid, vil det bli nødvendig med flere politiavhør, samt dommeravhør av barnet, sier Lid.

45-åringen sitter nå varetektsfengslet i Banjul i Gambia, siktet for overgrep mot mindreårige.

Mannen skal i avhør nyttårsaften ha innrømmet overgrep. Han venter nå på at rettssaken skal starte denne uken.

Mannen vil ikke ha hjelp fra Norge, men advokat Sigurd Klomsæt drar til Gambia for egen regning. Klomsæt er bekymret for rettssikkerheten til 45-åringen. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2