Den populære musikktjenesten Spotify tilbyr sine brukere hundrevis av nazistmarsjer og kampsanger. Det vil de fortsette med. For til tross for kritikk nekter musikktjenesten å fjerne sanger som «Sieg heil, Viktoria!» og «Sa Totenmarsch».

– Dette synes jeg er meget beklagelig. Jeg blir veldig lei meg når jeg hører dette, sier Michal Rachel Suissa, leder ved Senter mot antisemittisme, til TV 2 hjelper deg.

Les også: Spotify ga sjokkregning

Sensurerer ikke

Sofie Grant, Spotifys PR-ansvarlig i Europa, skriver i en epost til TV 2 hjelper deg at de ikke støtter innhold som oppleves støtende eller hetsende.

– Likevel vil vi ikke ta vekk slikt innhold, skriver Grant.

Grant skriver at det er plateselskapene som leverer musikk til Spotify som er ansvarlig for at innholdet er lovlig, og ikke støtende.

– Vi fjerner ikke musikk som vi har fått levert fra plateselskap, skriver Grant.

Plateselskapet som har levert flest nazistsanger til Spotify er selskapet PZG Nazi Marches. Hvorfor Spotify samarbeider med et plateselskap med nazinavn har ikke Spotify svart på.

Les også: MP3-spillere som passer perfekt til trening

Opp til brukeren

Nesten 1,5 millioner nordmenn lytter til musikk via Spotify. Ifølge Wikipedia inneholder musikktjenesten over 10 millioner låter, og mangfoldet trekkes ofte fram som en av Spotifys store fordeler, skriver den svenske avisen Expressen.

At Spotify også tilbyr brukerne mengder av nazimusikk oppfattes derimot ikke som en fordel. – Jeg mener ytringsfriheten er viktig, og mener at vi ikke skal forby alt som er antisemittisk. Likevel mener jeg svenskene bør rydde opp i dette, sier Suissa om den svenskeide musikktjenesten.

– Vi mener det er opp til hver enkelt å ikke lytte til musikk som kan oppfattes som støtende, skriver Spotifys talsperson i en epost til TV 2 hjelper deg.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter