Du kan kjøpe John Lennons bil

Hans bulkede favorittbil går nå på auksjon.

Lennons Chrysler 3
Lennons Chrysler 3

Synes du det er moro med veteranbil, men trives best uten oppmerksomhet på en old dirt road? Da bør du slå til når ex-Beatle John Lennons 1972 Chrysler Town & Country stasjonsvogn skal selges rett over nyttår.

Bilen er nemlig ferdig bulket og slitt, og du slipper garantert å oppleve at noen jealous guy herper den for deg.

Lennon var i bilsammenheng mest kjent for sin Rolls Royce Silver Cloud, som med lakkering i et heller psykedelisk mønster fikk selv Elvis Presley til å virke som en minimalist. Den voldsomme Rollsen var selvsagt midt i blinken for en working class hero som Lennon, men av og til var det nødvendig også for ham å snobbe litt nedover.

Passe anonym

Denne Chrysleren ble kjøpt og registrert på hans selskap Apple Records, og fungerte som "firmabil" både for ham selv, Yoko Ono og den personlige staben i leiligheten i den nå så berømte Dakota Building i New York, der han også ble skutt i 1980.

Alt tyder på at den gikk for både lut og store mengder kaldt vann, og at de som brukte den ikke var watching the wheels i særlig grad. Bilen er nemlig bulket og skrapet opp over hele førersiden, og har nok vært borti både walls and bridges i sin tid.

Apropos musikk: Andreas er nybakt Europamester i bilstereo:

Lennons Chrysler 1
Lennons Chrysler 1

Bilen skal selges på nyttårsauksjonen hos auksjonshuset Braswell Galleries i Norwalk, Connecticut. Og har du en double fantasy om å få tak i enda en bit Lennon-historie, så går den hvite dressen hans fra "Abbey Road"-albumet og jakken fra "Imagine" under hammeren på samme auksjon.

Lennons egen favoritt

Chrysleren skal ha vært Lennons favorittbil, ikke minst av nostalgiske årsaker. Det var nemlig i den han krysset hele USA sammen med Yoko Ono for å oppsøke en kinesisk akupunktør mens de var på heroin-avrusning, for å få hjelp både med det ene og det andre.

Og de brukte den mye rundt om på Manhattan når de ville slippe nysgjerrige blikk, og også på turer mellom landstedet på Long Island og leiligheten like ved Central park.

Lennons Chrysler 2
Lennons Chrysler 2

Den medfølgende dokumentasjonen bekrefter hvordan staben brukte bilen, slippin´ and slidin´ rundt i snøen på Manhattan for å handle og gjøre ærend. Dekkene skal ha vært dårlige og bremsene på borrowed time allerede før Lennon ble skutt, men han vegret seg for å bytte ut bilen.

Først etter hans død ble den pensjonert, just because en av de ansatte ga uttrykk for at han var redd for å kjøre en bil hvor bremsene bare virket av og til, og ba Yoko Ono om å give me something litt mer moderne.

Mye plass? Dette er den største stasjonsvogna

Tvilsomt vedlikehold

Kjøper du denne bilen bør det altså ikke være på grunn av at du tror den har blitt eksepsjonelt godt tatt vare på. Slik ser den ikke ut, heller. Ain´t that a shame, tenker du kanskje, men don´t be scared av bulker og rust; her er en bil hvis verdi ligger i at den er nøyaktig slik den er.

Og hvis du føler at den gamle Chrysleren sier "grow old with me" til deg, så er det vel bare å slå til.

Lennons Chrysler 4
Lennons Chrysler 4

Forrige gang bilen skiftet eier var ikke akkurat yesterday, men på en Sotheby´s-auksjon i 1996. Nå har altså eieren bestemt seg for at money, that´s what I want, og dermed er det cleanup time i garasjen.

Imagine hvordan den vil ta seg ut i garasjen din...

Tips dine facebook-venner om denne saken


PS: Lurer du på hva alle disse uthevede engelske ordene betyr? Da er du helt klart ikke kjent med John Lennons musikk, alt dette er sang- og albumtitler.

LES OGSÅ: Denne bilen gikk for sju ganger prisantydningen