Muslimer vil ha hijabforbud

Frp fikk ingen politisk støtte til forslaget om hijabforbud. Nå får partiet støtte fra muslimene selv.

STØTTER FORBUD: Et muslimsk nettverk synes Frps forslag om å forby hijab i barneskolen er god. (Foto: Sebastien JARRY//MAXPPP)
STØTTER FORBUD: Et muslimsk nettverk synes Frps forslag om å forby hijab i barneskolen er god. (Foto: Sebastien JARRY//MAXPPP)

Frp mener at barn som blir tvunget til å bruke hijab, blir lært opp i et kjønnsapartheid der kvinner er mindreverdige. Ingen av partiene på Stortinget ville støtte Frps forslag mandag. Det er riktignok fælt at småbarn går rundt med hijab, men forbud er ikke løsningen, var oppfatningen deres.

Les mer: Frp vil ha nasjonalt hijabforbud

– Barneundertrykkelse

Men det liberale muslimske nettverket LIM (Likestilling, integrering, mangfold) støtter Frps forslag, skriver Dagsavisen.

– Hijaben er ikke et uskyldig skaut, som noen vil ha det til å være. Hensikten med å ikle jenter hijab er å kontrollere atferden deres, og ikke minst begrense deres utfoldelse i samfunnet. Det er en klar barneundertrykkende praksis som må motarbeides, sier LIM-leder Tina Shagufta Kornmo.

Forbud i barneskolen bør ikke begrenses til å gjelde bare hijab og nikab, men også alle andre symboler av en viss størrelse som demonstrerer religiøs tilhørighet og som skiller barna fra hverandre, mener LIM.

Mener dialog ikke virker

Dialoglinjen som landets politikere ser ut til å foretrekke, har ikke mye å vise til, mener Kornmo.

– Hvis dialogen hadde gitt resultater, så hadde jeg forstått at norske politikere ikke ønsker å innføre tiltak som kan virke inngripende. Men nå har det vært dialog i flere år mellom myndighetene og innvandrerorganisasjonene, uten at jeg kan se at færre jenter bruker hijab, sier Kornmo. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2