Å droppe ankeret på et cruiseskip under seiling kan sammenlignes med å åpne kabindøren på et fly under flyging.

Denne tanken slo trolig ikke 44-åringen Rick Ehlert, som lørdag klarte kunststykket å droppe ankeret på cruiseskipet MS Ryndam under seiling, melder det amerikanske nettstedet the smoking gun.

Kastet redningsbøyle på havet

Skipet på 719 fot seilte fra Tampa i USA til turistbyen Costa Maya i Mexico da en beruset Ehlert natt til lørdag fant det for godt å ikle seg personaluniform, ta seg inn på begrenset område, og droppe skipets anker. Like etter skal han ha kastet ut en redningsbøyle på havet.

Om 44-åringen fra California planla å evakuere skipet er uvisst. Men ugjerningen ble fanget opp av overvåkingskameraer.

Lørdag morgen skal kapteinen ha bedt personen som droppet ankeret og kastet en redningsbøyle på havet, om å tilkjennegjøre seg. Da ingen meldte seg, ble nødalarmen slått på og samtlige om bord ble beordret på dekk.

Ehlert ble pågrepet kort tid etter dette.

Båten kunne ha sunket

Mandag ble han avhørt av FBI. Under avhøret skal 44-åringen ha innrømmet at han sto bak ugjerningen.

Ehlert har blant annet forklart at han var full i gjerningsøyeblikket, og at han eier en 50 fots båt med lignende ankersystem som om bord på MS Ryndam.

FBI-agent John Manning opplyser at ugjerningen kunne ha forårsaket store skader på skipets propeller og ror, som igjen kunne resultert i at båten enten sank eller tok inn vann.

Ehlert er nå tiltalt for forsøk på å skade, ødelegge og vrake cruiseskipet. Trolig må han belage seg på et lengre opphold bak lås og slå.