Einar Gelius sitter trygt, fordi kirken ikke får noen respekt i samfunnet når den krever lojalitet mot viktige kristne verdier, mener Finn Jarle Sæle, redaktør i den konservative kristne avisa Norge IDAG.

Støtter Kvarme

Sæle står læremessig ytterst på motsatt fløy i forhold til Einar Gelius. I en kommentar til striden om sognepresten i Vålerenga kirke sier han at det er viktig at kirken kommuniserer utad at saken handler om grunnleggende forhold i den kristne lære.

– Jeg støtter biskop Ole Christian Kvarme fullt ut i synet på de viktige lærepunktene som er tatt opp og støtter Kvarme fullt ut i at han har tatt saken opp som en læresak som kan medføre at kirken av hensyn til sin integritet må gå til avskjedigelsessak, sier Sæle til NTB.

Han tror likevel at Einar Gelius sitter trygt.

– Får ingen respekt

– Jeg tror Einar Gelius sitter trygt, fordi regelen i kirken er at det bare er konservative prester man avsetter, sier Sæle.

– Den norske kirke får ingen respekt når den krever lojalitet på grunnleggende punkter hos sine ansatte, noe som ethvert politisk parti og alle institusjoner kan regne med. Det begrunner hvorfor jeg tror Gelius sitter trygt. (©NTB)