Range Rover Evoque: Denne skal stjele statuskunder

Og Range Rover har en skikkelig overraskelse på lur.

Range_Rover_Evoque_oppslag
Range_Rover_Evoque_oppslag

17. november får den verdenspremiere på bilutstillingen i Los Angeles. Nå har Land Rover sluppet en rekke bilder og mer utfyllende informasjon om femdørsutgaven av nye Land Rover Range Rover Evoque - som er dens fulle navn.

Evoque kommer altså i to utgaver, med tre og fem dører. Tredørsversjonen kalles internt for coupe, kanskje ikke det mest logiske navnet vi har hørt på en tredørs SUV.

Like lange

Men Land Rover har også en annen stor overraskelse på lager, nemlig at femdørsutgaven ikke - som tidligere antatt - blir lenger enn tredørs.

De to har nøyaktig samme akselavstand og samme totallengde. Til gjengjeld blir femdørs Evoque noen centimeter høyere og bredere, det skal gi litt bedre innvendig plass.

Land_Rover-Range_Rover_Evoq
Land_Rover-Range_Rover_Evoq

Rett i strupen

Minste motoralternativ blir 2,2-liters diesel, med en CO2-utslipp på 135 gram/km. Isolert sett ikke dårlig - og en skikkelig revolusjon i forhold til de øvrige Range Rover-modellene.

Med denne bilen skal Range Rover gå rett i strupen på biler som BMW X1 og X3, Audi Q5 (og etter hvert Q3), Mini Countryman og Mercedes GLK - for å nevne noen.

I denne klassen er merkevare viktig og har gjerne også mer å si enn centimetermål og praktiske løsninger.

Du kan spare penger på å importere din egen Volvo XC60

Tøff bilklasse

Land_Rover-Range_Rover_Evoq
Land_Rover-Range_Rover_Evoq

Designet byr ikke på noen store overraskelser og vi har da også vist spionbilder av denne bilen tidligere. Femdørs Evoque får de samme skarpe linjene som tredørsutgaven.

Land Rover tar med seg Range Rovers distinkte formspråk videre, men benytter også anledningen til å videreføre det i forhold til dagens modeller.

Se spionbildene av Evoque – klikk her

Eksklusivt interiør

Evoque har ambisjoner om å bli klassens mest eksklusive bil. Det gjenspeiler seg blant annet i interiøret som ser ut som en kombinasjon av Range Rover og konsernbror Jaguar. Ikke så robust som på Range Rovers øvrige modeller – og med utstrakt bruk av eksklusive materialer.

For Land Rovers del blir det helt avgjørende at Range Rover Evoque har kvaliteten i orden helt fra første dag. Hvis ikke kommer nok et gammel og seiglivet dårlig rykte fort til å skape problemer.

Range Rover fyller 40 – les mer her

Range-Rover_Evoque_interiør
Range-Rover_Evoque_interiør