Stabæk - Trondheims/Ørn 3-0

Røa - Kolbotn 0-4

Stabæk sikret seg gullet i Toppserien da de slo Trondheims/Ørn 3-0 på Nadderud Stadion. Gullrival Røa måtte slå Kolbotn for å henge med i gullkampen, men fjorårets seriemester sviktet totalt og tapte hele 0-4 hjemme på Røa kunstgress.

Stabæk var det klart beste laget og tok ledelsen etter 15 minutters spill ved Kristy Moore. Caroline Graham Hansen økte til 2-0 etter en flott soloprestasjon, mens en suser fra Lisa-Marie Woods sørget for at Stabæk kunne gå til pause med 3-0.

Se høydepunktene fra oppgjøret i videovinduet øverst

Andre omgang ble en ren transportetappe for Stabæk-spillerne, og kampen ebbet ut med en 3-0 seier.

På Røa kunstgress var det Rebecca Angus som ble den store helten for Kolbotn med sine tre scoringer. Kolbotns seier betyr at Røa må nøye seg med sølvmedaljene i årets Toppserie, mens Kolbotn er i førersetet i kampen mot Arna Bjørnar om bronsemdaljene.

- Fullt fortjent
Stabæks trener Roger Finjord var i ekstase etter kampen.

- Vi har vist gjennom hele sesongen at vi er Norges beste lag, så dette er fullt fortjent. På hjemmebane har vi ikke sluppet inn et eneste mål, noe jeg aldri tror har skjedd tidligere i Toppserien.

Finjord lover at gullet vil bli feiret med stil.

- Det kommer til å ta helt av. Heldigvis skal vi stille klokken tilbake i natt slik at vi får en ekstra time å feie, sier treneren.

Gulbrandsen legger opp
Solveig Gulbrandsen annonserte etter kampen at hun vil legge opp etter sesongen.

- Det er litt rart, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Nå skal vi bare feire gullet, sier Gulbrandsen, som er hemmelighetsfull i sin forklaring om hvorfor hun slutter.

- Det er mange hensyn å ta, sier 29-åringen.

Lagvenninne Lisa-Marie Woods er nesten like kryptisk.

- Jeg tror kanskje hun har noe enda mer spennende på gang, sier Woods.