Denne bilen er forfulgt av politiet

Det påstår i alle fall selgeren. Les den morsomme historien:

golf annonse (Foto: Fotograf:Privat)
golf annonse (Foto: Fotograf:Privat)

Lars fra Fyllingsdalen er mannen bak bilannonsen som akkurat nå går som en farsott på Internett. Han selger Golfen sin med en ærlig, morsom - og laaang tekst.

Her beskriver han den selv:

- Jeg prøvde å være morsom og nå florerer annonsen på Facebook og har fått over 14 000 lesere hittil. Ganske artig må jeg si : ). Det som står i annonsen er faktisk virkeligheten, selv om det kan virke litt overstadig.

Ble du litt nysgjerrig nå? Da er det bare å lese i vei:

Faksimile: finn.no
Faksimile: finn.no

Blir stadig stoppet

Ikke fullt så flott Golf selges grunnet skam og fornærmelser.

Det heter seg at bilen vår sier hvem vi er, og av den grunn kunne jeg tenke meg å kvitte meg med Golfen min, så kanskje jeg da vil fremstå som en annen person etterhvert.

Du skjønner det at Golfen min er ikke akkurat noen statusbil. Den er litt sjabby for å si det slik, og det blir det lagt merke til. Virkeligheten er dessverre slik at denne bilen er en magnet når det kommer til lovens lange arm. Jeg blir stadig stoppet av politiet og begynner å bli ganske lei hele opplegget.

Politiet tok U-sving

En kveld i fjor vinter var jeg på et lite besøk hos min søster. Da jeg kjørte hjemover, cirka klokken 23.00 om kvelden, kom det en politibil kjørende mot meg. Etter å ha passert meg stoppet politibilen og tok en u-sving og fulgte etter meg.

Akkurat da ringte min søster og sa jeg hadde glemt luen min. Jeg tok da av i en avkjørsel, rygget, snudde og satte kursen tilbake til min søster. Politibilen gjorde akkurat det samme og fulgte etter meg tilbake der vi begge nettopp kom fra. Da var det ingen tvil om at jeg ble forfulgt.

LES OGSÅ: Topp 10 - de mest populøre bilmerkene

Vanlig rutinekontroll

Like etter kom blålysene på og pent og høflig kjørte jeg til siden. Ut av politibilen kom det to betjenter med hver sin lommelykt som begge prøvde så godt de kunne å gjøre meg blind.

Da stjernene forsvant og synet kom tilbake spurte jeg høflig hva som var problemet? Og hvorfor i alle dager de fulgte etter meg frem og tilbake uansett hvor jeg tok veien? og fikk som svar at dette var en helt vanlig rutinekontroll.

Yeah, right!

Spørsmål og alkotest

De var veldig nyskjerrige på hva jeg gjorde på Frekhaug så sent på kvelden, i og med at jeg fortalte at jeg bodde i Bergen, og om denne bilen faktisk var min.

Etter mange trasige spørsmål, en alkotest igjennom ett blåserør og en lengre samtale i ett forsøk på å fortelle dem at jeg ikke hadde kriminelle formål, men at jeg bare hadde vært på ett koselig besøk hos søsteren min, fikk jeg omsider tillatelse til å kjøre videre.

Les om denne Golfen i Brooms bruktbilguide - klikk her

Blålysene

En måneds tid senere prøvde jeg meg på en fredfull biltur uten forstyrrelser, men nei. Dette var midt på lyse dagen. Mot meg kom det en politibil, etter at den hadde passert meg så jeg i speilet og jaggu meg så stoppet den, rygget, snudde, og fulgte etter meg.

Som vanlig kom blålysene på og der var vi igang igjen. Jeg spurte politibetjenten hvorfor han plutselig snudde og forfulgte meg og hvorfor han ikke forfulgte og stoppet noen av de pene bilene som kjørte foran meg? Da fikk jeg igjen som svar at dette var en helt vanlig rutinekontroll.

Yeah, right!

Så litt skurk ut

På stedet fikk jeg tanker om at det var min sjabby bil som var årsaken til at jeg ble forfulgt og stoppet. Jeg ble veldig skuffet og provosert og følelsene tok over rattet i ett mentalt sammenbrudd.

Da fortalte politibetjenten at han også hadde en gammal bil som så litt skurk ut, og at jeg derfor ikke måtte ta meg nær av situasjonen, som om den setningen hjalp noe særlig på humøret.

LES OGSÅ: Skrudde skiltene av politibilen

Trasige spørsmål

Vel, på de 20 månedene jeg har hatt bilen har jeg blitt stoppet 5 ganger, og ikke bruker jeg bilen mye heller. Det virker som om de hele tiden er ute etter meg og skal ta meg for ett eller annet, og det hele begynner å bli ganske slitsomt.

Spesielt er det ubehagelig når politiet tar u-sving for så å følge etter meg både på dagtid og kveldstid, for så å stille meg masse trasige spørsmål om hvor jeg bor, hvor jeg har vært og hvor jeg skal osv ...

Sjabby bil = sjabby person

Uansett så føles hele opplegget med politiet ganske fornærmende. I tillegg føles det skamfult å kjøre rundt i en sjabby bil da samfunnet blir mer og mer opptatt av materialistisk status for å stadfeste hvem og hvordan vi er, noe som ofte er fullstendig feil når man kommer til stykket.

I tillegg setter det ut dem som av en eller annen årsak ikke har råd til å kjøpe seg status. Alle mennesker er jo opptatt av å bli verdsatt og passe inn i omgivelsene i samfunnet, uansett hvem og uansett hvor.

Virkeligheten er at enkelte folk glor på deg og tror du er en sjabby person når du kommer kjørende i en sjabby bil i dagens samfunn. Påstå gjerne at det er feil, men fra mine oppfatninger er det dessverre slik. Trist og tragisk.

Dessuten finnes det ingen shabby mennesker, vi er bare forskjellige på hver vår måte.

Jævla vrak

Det var også ett tilfelle hvor jeg stod i veien for en annen bil på en parkeringsplass, da fikk jeg beskjeden "Fløtt det jævla vraket", som både føles skammende og fornærmende.

Oi, det glemte jeg nesten helt, selve bilen. Joda, den ruller og går. Starter og stopper når den skal og oppfører seg stort sett greit. Men det er en bil som både ser og føles sjabby, sånn at det er sagt.

Test deg selv: Kjenner du igjen vrakene

GOLFKRIGEN:

* Rustflekker i hjulbuene, men de synes ikke lenger takket være to strøk med neilelakk i samme farge som bilen av merket "L`Oreal" som sies å være ett ganske bra merke.

* Når det regner drypper det vann ned mellom pedalene. Gummistøvler anbefales som fottøy. Det første du må gjøre når du skal sette deg i bilen etter en regnfull natt, er å tømme skålen for vann som du satt mellom pedalene dagen før. Bor du i Bergen ville jeg seriøst vurdert å kjøpe en annen bil.

* Det er fukt/ muggete under matten i bagasjerommet, noe som gjør at alle rutene i bilen er fullstendig duggete innvending når det er mild temperatur utvendig. Det er en stor jobb å tørke av all duggen, men det må gjøres eller så ser du verken speil eller hva som er bak eller frem.

* Plasthylsen rundt oljemålingstaven har sett sine bedre dager og er teipet sammen.

* Justerings-mutteren til viftereimen synger på siste verset.

* Bilen er innrøykt.

* Lokket til bensinlokket skal være åpent når passasjerdøren er opplåst, men det er ikke alltid tilfellet. Det virker bare av og til og det hender man må løpe frem og tilbake mellom billåsen i førerdøren og bensinlokket som er på motsatt side hundre ganger til betjeningen på Bensinstasjonen begynner å peke og le og det hele blir ganske pinlig etterhvert. Dette skjer stort sett når man har det veldig travelt. Bilen lider trolig av en forbannelse. Det som kan gå gale, det går gale, også akkurat når det passer seg minst.

* Venstre bakparti er fullstendig matt og det får bilen til å se ekstra sjabby ut. Se bilde.

* Fukt i tak rundt takluken.

* Det meste risler og rasler og det kan virke som om det mangler en skrue eller to i det meste som er skrudd sammen. Det mangler noen deksler her og der og eksosanlegget risler og rasler det også, og holder trolig på å dette av, og det har begynt å bråke litt ettersom det nylig har dannet seg ett hull. Helheten av alt dette gir følelsen av å kjøre en skikkelig sjabby skranglekasse.

* Komfort? Det er ett fremmedord!

* Varmetrådene i bakruten virker ikke, men ruten er ny så jeg aner ikke hva som er på ferde.

* Tja, jeg skal no alltids klare å ramse opp mer, men fortsetter jeg å være så ærlig som dette så får jeg aldri solgt dråget.

Jeg var forresten bokselger/ dørselger for Damm for mange år siden. Den gang skolen var pling and cash was king. Det ble grøt men lite salt. Jeg solgte to sett kokebøker på to måneder og var veldig takknemlig for at jeg hadde fastlønn. Ærlighet viste seg å ikke være så sunt i salgsbransjen.

Det kan nevnes at jeg har skiftet alle demperne foran og bak, kjøpt nye sommerdekk og skiftet frontruten og bakruten i og med at sikten var lik null på grunn av at tidligere eier trolig blandet sand i spylervesken for å spare penger. Alt dette til en sum av cirka kr 12 000,-

Slik bilen er i dag, med lav km og vellbrukt servicehefte vil jeg påstå den er god for 15 000 - 18 000 kroner sammenlignet med andre biler jeg har sett på Finn. Husk at det er ingen store tekniske eller mekaniske defekter, og dersom du er litt hendig skal du nok få dette til å bli en bra bil innen kort tid uten store kostnader.

I starten tok jeg veldig godt vare på den og fikset det som fikes må, men det dukket stadig opp noe nytt og det kom til ett punkt hvor jeg bare gav opp. Motoren har lav km og resten av det som er under panseret er veldig bra og har mange år igjen.

Jeg hadde håpet å få 50 000 kroner for den, nedsatt fra 100.000,- uten at jeg helt kan begrunne hvorfor, det hadde bare passet så bra. Dette er tross alt en klassiker med runde lykter. Biler med runde lykter er sjamernde, smiler og har sjel.

Joda, bilen er sjabby den, men passer den for deg? Som nevnt, det heter seg at bilen sier hvem du er, og da må du tenke deg om og være påpasselig på hva du begir deg ut på.

Er du en Fleksnes kan denne Golfen kanskje være noe for deg? Med dette menes at du bor hjemme hos din mor og trenger egentlig ikke en bil, men du må ha den for å kjøre din mor hit og dit og over alt. Du har ikke dame eller jobb og har heller ikke lyst på dame eller jobb da du trives best hjemme hos mor.

Egenlig er du en folkelig og artig kar, men litt overstadig og folk flest finner deg meget plagsom og vil helst ikke ha så mye med deg å gjøre. Av den grunn har du ingen venner og da spiller det heller ingen rolle hva andre syntes om bilen din. Så hvorfor ikke slå til på denne unike Golfen?

Jeg digger Fleksnes, bare så det er sagt :)

Bilen er også ett ypperlig objekt for skrotnisser, eller førstegangsbil for ungdommen eller sistegangsbil for bestefar.

Er du en kjenning av politiet er kanskje ikke denne Golfen noe for deg. I så fall vil du bli enda bedre kjent med dem etterhver. Du må regne med å bli stoppet av politiet i ny og ne for en ikke så hyggelig prat.

Vær ekstra påpasselig for politibiler i motsatt kjøreretning. Når de får øye på bilen hender det de tar en u-sving, gjerne en svært strevsom og krevende u-sving, og forfølger deg. Dette kan føles skummelt og bli veldig plagsomt etterhvert.

Men, fortvil ikke. Golfen kan også benyttes av den vanlige mann i gata. Den har nemlig installert omformer til 230v (vanlig stikkontakt) og kan dermed benyttes som agregat. Nå er strømprisene spådd opp i skyene til vinteren og dersom bensinprisen holder seg flat kan dette kanskje bli ett positivt regnestykke.

Når bilen er solgt vil jeg investere pengene i månedskort hos Skyss. Der har vi jo alle samme status. Personlig status :)

Ta kontakt på e-post for hendvendelser.

Les også test og omtale av bilen i en artikkel på Folkenytt. www.Folkenytt.no

Hører fra deg :)

For å se hele annonsen og se bilder - klikk her

LES OGSÅ: Dette er de aller mest populære bilannonsene