Parkeringsselskaper ilegger for høye bøter

Forbrukerombudet mottar mange klager på private parkeringsselskaper. Dette må nå reguleres, sier Forbrukerombud Gry Nergård.

Mannen ble mildt sagt lite fornøyd over å ha fått gebyr   og reagerte med å angripe parkeringsvakten. Han stakk også av med vedkommendes dataenhet. Men ettersom politiet har registreringsnummeret på bilen, bør det være gode muligheter til å finne mannen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)
Mannen ble mildt sagt lite fornøyd over å ha fått gebyr og reagerte med å angripe parkeringsvakten. Han stakk også av med vedkommendes dataenhet. Men ettersom politiet har registreringsnummeret på bilen, bør det være gode muligheter til å finne mannen. Illustrasjonsfoto. (Foto: Scanpix)

Stadig flere forbrukere reagerer på størrelsen private parkeringsselskaper ilegger i kontrollavgift, altså i private parkeringsbøter. Til tross for Forbrukerombudets innvendinger har disse selskapene de siste årene økt størrelsen på kontrollavgiften på opp mot 700 kroner eller mer. Det får Forbrukerombudet til å reagere. Les også: Her feilparkerer parkeringsvakten Les også:

Mer innhold fra TV 2