Geir Nordby I Lyd&Bilde er en av de i Norge som tester flest lydprodukter gjennom året og i tillegg er han TV2 hjelper deg sin faste lydekspert.

Han gjør alt fra å fylle et rom med fem par høyttalere som til sammen koster en halv million kroner, til å teste kompaktanlegg for studenthybelen som koster noen tusenlapper. Vår lydekspert har lidenskap for lyd og har det som jobb.

Har du spørsmål til Geir om lyd og anlegg? Rett etter dagens sending stiller han til nettprat her på tv2hjelperdeg.no. Send inn dine spørsmål allerede nå!

Han hjelper oss med å teste nye produkter og produkter som ikke gjør at du må ta et nytt lån på huset for å få en god lydopplevelse.

I TV 2 hjelper deg i dag anbefaler Geir to hjemmekinoanlegg. Det beste i prisklassene 3000 til 6000,- og 20 000 til 30 000 kroner. Klikk her for lese mer.

Men, hva hvis Geir fikk velge hva han ville opp til 200 000 kroner?

Tidligere har vi fått Geir til å teste lydplanker. Se testen her.

Se også: Test av Bluray-spillere med 3D

Se også: Her er høstens beste flatskjermer

Geirs drømmeanlegg

– Jeg har skyhøye krav til et anleggs lydkvalitet. Også når det kommer til hjemmekino. Min samboer krever på sin side at det er lekkert og kompakt. Da jeg fikk denne oppgaven av TV 2 hjelper deg, valgte jeg å ta hensyn til lyden først og fremst, men også litt samboeren for husfredens skyld, ler Geir Nordby i Lyd&Bilde.

Dette er Geirs drømmeanlegg til 198 500 kroner:

prisliste

Geirs drømmeanlegg er et 5.1 surroundanlegg, med gulvstående fronthøyttalere, en senterhøyttaler og to bakhøyttalere.

Men fordi han bor i leilighet (og fordi han har en samboer som er glad i estetikk), kan de ikke ta altfor stor plass.

– Det finnes dyre og kompakte produkter av velkjente merker der ute, men for min del har jeg en klar favoritt blant høyttalere med små mål og høy pris. Det er Anthony Gallo. Like kompakt er ikke tre forsterkere, en Bluray-spiller og en ekstern digitalkonverter, men disse kan stues vekk i en lekker stereobenk med skapdører, forklarer Geir.

Himmelsk lyd

Geir kan love deg at lyden fra Bluray-film er bedre enn det meste du tidligere har hørt.

– Det er rett og slett himmelsk. Om stua di er over 30 kvm, kan det hende du bør ha en subwoofer i tillegg, men om ikke, er det ingen vits. Her er det nok kraft til å gi deg kinolydtrykk i stua, samtidig som lyden gjengis med en helt annen luft og oppløsning.

TV2HD (Foto: TV 2 hjelper deg)

Hvordan merker jeg størst forskjellen på dette anlegget og noe som koster 10 000 kroner?

– Du merker det på at det ikke gjør vondt i ørene å spille høyt, og at lyden ikke oppfattes som om den kommer fra høyttalere, men snarere at den henger løst i lufta. Elektronikken gjengir lydsignalet meget rent, samtidig som høyttalerne ikke har et boksete kabinett som kan misfarge lyden og gjøre den innestengt, forteller en engasjert Geir.

Har du spørsmål til Geir om lyd og anlegg? Rett etter dagens sending stiller han til nettprat her på tv2hjelperdeg.no. Send inn dine spørsmål allerede nå!

Realistisk

Når du spiller musikk, enten i stereo eller surround, vil det ifølge Geir nærmest oppleves som om musikerne står i stua di og spiller bare for deg.

– Og om du tror du ikke hører forskjell på ulike lydanlegg, så har du rett og slett ikke hørt etter. Jeg har flere ganger testet ulike produkter på min samboer, og selv om hun har null interesse for det jeg driver med, er hun ikke i tvil om at hun hører forskjell mellom både forsterkere og høyttalere. Og hun er slett ingen ekspert, slår Geir fast.

Men, det finnes enda dyrere ting enn det du har plukket ut her også?

– Det finnes utstyr som er dyrere, og det finnes kombinasjoner som er lydmessig enda bedre enn denne. Men da snakker vi langt høyere pris, og jeg kan garantere at de høyttalerne som låter bedre enn disse, er vesentlig større, sier lydentusiasten.

For flere detaljer om Geirs drømmeanlegg kan du klikke her.

Trenger du vår hjelp? Tips TV 2 hjelper deg.

Følg oss på Facebook og Twitter