Begravde bilen og ga bort campingvogna

Meldte begge stjålet. Men forsikringsselskapet fattet mistanke.

Illustrasjonsfoto: Scanpix
Illustrasjonsfoto: Scanpix

Han meldte både bilen og vogna stjålet. Nå er ranværingen dømt for forsikrings- svindel og falsk anmeldelse. Det skriver Rana Blad.

I Rana tingrett nylig ga mannen i 20-årene en uforbeholden tilståelse.

I mai 2008 gikk ranværingen til politiet og meldte fra at bilen hans var stjålet. Sannheten var at mannen hadde gravd ned bilen på brorens eiendom. Han meldte så uriktig fra til forsikringsselskapet sitt av bilen var blitt stjålet.

Utbetalt 85 000,-

Bare uker seinere fikk mannen utbetalt forsikringspengene, vel 85.000 kroner.

Ett års tid seinere var det ranværingens campingvogn som "forsvant". I juni 2009 meldte nemlig mannen igjen fra til forsikringsselskapet sitt. Campingvogna hans var blitt stjålet fra en parkeringsplass ved Tärnaby i Sverige. I virkeligheten hadde mannen overlatt vogna til andre personer.

Mellom mannen og forsikringsselskapet ble det avtalt en forsikringssum på 223.000 kroner. Dette ble imidlertid ikke utbetalt.

Stjal go-cart

"Tyveriet" ble politianmeldt måneden etterpå, men vogna er seinere ikke gjenfunnet.

Mannen har seinere også innrømmet at han i juli 2008 stjal en go-cart fra Arctic Circle Raceway (ACR) sitt anlegg på Storforshei.

I dommen fra Rana tingrett dømmes ranværingen for to tilfeller av forsikringsbedrageri, to falske politianmeldelser og ett bilbrukstyveri. For straffeutmålingen er det forsikringsbedrageriene som vektlegges sterkest.

Må betale erstatning

Mannen dømmes i samsvar med påtalemyndighetens påstand, til fengsel i 90 dager, hvorav 30 dager gjøres betinget.

Den bil- og vognløse mannen må også betale erstatning til forsikringsselskapet på 85.520 kroner.

Du kan lese mer om bil og trafikk på ranablad.no - klikk her: