En kvinnelig offiser er ifølge Finnmark Dagblad dømt til 30 dagers ubetinget fengsel etter å ha fremsatt drapstrusler mot en polititjenestemann.

Barnet omplassert

Kvinnen rettet trusselen under en av politiets uroaksjoner høsten 2009 i Øst-Finnmark. Politiet pågrep ifølge avisen den kvinnelige offiserens samboer. Senere ble barnevernet varslet, fordi politiet mente at boligen paret bodde i virket svært uhygienisk.

På bakgrunn av dette ble det fattet et akuttvedtak hos Barnevernet om at parets felles barn skulle omplasseres midlertidig.

Dette fikk paret til å se rødt. Etter at tiltaltes samboer slapp ut av varetekten, oppsøkte de to politimannen hjemme. Utenfor mannens bolig skal kvinnen blant annet ha sagt «Dette skal du dø for i kveld».

LES OGSÅ: Kastet glovarm kaffe på barnevernsansatt

Hadde på uniform

Ifølge Finnmark Dagblad var hun ikledd uniformen under besøket hos politimannen.

Hun ble tidligere i år frikjent da saken var oppe i tingretten. Under rettsbehandlingen fortalte politimannen at han opplevde truslene som ubehagelige, og at han var bekymret for barna hans som oppholdt seg inne i huset da truslene falt.

Til sitt forsvar har den kvinnelige offiseren uttrykt at hun opplevde situasjonen som fortvilende, og at hun savnet informasjon i forbindelse med Barnevernets vedtak.