Veltrente barn har større hjerne

Og ikke bare det - de har også bedre hukommelse og evne til å resonnere, viser ny studie.

AKTIVITETSBARN: Barn som er i best form scorer jevnt over bedre på hukommelsestester. I tillegg er de også bedre enn sine mindre aktive jevnaldrende på oppgaver der det gjelder å anvende flere typer informasjon, viser en amerikansk studie.  (Foto: Colourbox, © Colourbox)
AKTIVITETSBARN: Barn som er i best form scorer jevnt over bedre på hukommelsestester. I tillegg er de også bedre enn sine mindre aktive jevnaldrende på oppgaver der det gjelder å anvende flere typer informasjon, viser en amerikansk studie. (Foto: Colourbox, © Colourbox)

Aktive barn har et fortrinn på mindre aktive jevnaldrende. Ikke bare er de i bedre fysisk form, men de har større hjerne, bedre hukommelse og evne til å resonnere, ifølge en forskningsstudie fra University of Illinois. Scorer best i test Studien har tatt for seg sammenhengen mellom hjernestørrelse og fysisk form, og gir gymlærere all grunn til å juble. Resultatet viser at fysisk aktive barn scorer bedre på hukommelsestester enn mindre aktive jevnaldrende.

Mer innhold fra TV 2