Jørn Stang, som bor i grensebyen Sarpsborg, ønsker å hjelpe det nasjonalistiske partiet med å kapre svenske velgere bosatt i Norge.

– Mine nasjonale holdninger er ufravikelige, også når det gjelder Sverige. Å hjelpe våre «grannar» i ivaretakelse av Sverige er en selvfølge for meg, sier Stang til nettstedet Frie Ytringer.

Stang har en fortid i både Fremskrittspartiet og Demokratene, og nå blir «norrbaggen» tatt varmt imot av det innvandringskritiske partiet.

– Han er hjertelig velkommen i partiet, sier riksdagskandidat Solveig Renhammar, som selv er halvt norsk og har en mor fra Hvaler.

Valgkamp på grensen

Stang sier han først og fremst vil konsentrere seg om å drive valgkamp rett over grensen, i Strømstad.

– Det bor mange nordmenn i Strømstad og nå har de muligheten til å være med på å bekjempe svenskefientligheten. Det er første gangen Sverigedemokratene klarer å stille liste til alle 3 valgene i Strømstad den 19. september,

Og nå behøver ikke de 11.700 innbyggerne i byen å kaste bort sin stemme på andre partier, sier Sverigedemokratenes nye mann i Norge.

Mot innvandring

Sverigedemokratene er et nasjonalistisk parti som profilerer seg på kamp mot innvandring.

Partiet fikk mye oppmerksomhet da de presenterte sin valgfilm, der en pensjonist med rullator ble jaget av en kvinne i burka.

Filmen ble nektet vist av svensk TV 4.

Les også: Ny reklamefilm med sladd fra Sverigedemokraterna