- Jeg håper for guds skyld at det ikke er pengesterke folk uten fotballfaglig kompetanse som står bak. Det ser for meg ut som en lettvint løsning.

Moldes Kjell Jonevret er ferdig i klubben. Ti kamper uten seier ble for svakt for Molde-ledelsen.

På en pressekonferanse mandag vil Molde offentliggjøre ny trener.

- De kommer til å si at Kjell Jonevret er ute, og Uwe Rösler kommer inn og overtar ut sesongen midlertidig, tror Mini.

- Pengesterke folk står bak?
Han mener det er feil avgjørelse å kvitte seg med Jonevret, som har hatt en høy stjerne både hos publikum, presse og spillerne i Molde.

- Jeg er helt i mot det Molde gjør. De har en trener som ledet dem til sølvplass i fjor og sølv i cupen. Nå har de 10 kamper uten seier, men det er ikke bare treneren sin feil, sier Mini, og legger til:

- Jonevret er en inkluderende trener. Spillerne liker ham. Jeg tror det er folk som sitter i styret som står bak. En del pengesterke folk vil sende ham av gårde som en kortsiktig løsning, sier Mini.

Han er skeptisk til om Uwe Rösler er rett mann for Molde.

- Uwe kan godt komme inn å gjøre en god jobb. Men nå skal han jo ta med seg familien å flytte til Manchester. Det blir en del pendling, og sorry, Uwe: Men jeg mener ikke dette er riktig, sier han.

Og:

- Jeg håper for guds skyld at det ikke er pengesterke folk uten fotballfaglig kompetanse som står bak. Det ser for meg ut som en lettvint løsning, sier Mini i mandagens Fotballunsj.

Moldetrener Kjell Jonevret (Foto: Svein Ove Ekornesvaag/Scanpix)

- FC København er en større klubb
Starts Christian Bolanos ble mandag solgt til FC København for 7,5 millioner kroner.

Både Vålerenga og Rosenborg ønsket seg costaricaneren.

Mini Jakobsen tror klubben passer teknikeren perfekt.

- RBK var den som først var ute og sa de ville kjøpe ham, så kom Vålerenga og FCK på banen. Slik er mekanismene i fotball. Kunsten å hente en spiller er å gjøre det så stille at ingen vet om det, sier Mini, og legger til:

- Men jeg skjønner at Bolanos går til FC København. Det er en større klubb enn Rosenborg og Vålerenga, og et riktig karrierevalg for ham, mener Mini.

- Kovacs vil bli savnet
Peter Kovacs har spilt sin siste kamp for Odd etter 45 mål på 80 kamper. Spissen skal nå prøve lykken i belgiske Lierse.

Sportssjef i Varden, Nils Tore Olsen, mener Kovacs blir savnet.

- De kommer til å merke at han er borte. Ikke bare på grunn av målene, men også fordi spillet er lagt opp rundt Kovacs, sier han.

Han takker Kovacs for bidraget til Odd, og ønsker ham lykke til videre.

- Han er en skikkelig gentlemann og en hardtarbeidende spiss. Vi ønsker ham lykke til i Lierse og håper at Torgeir Børven kan fylle hans tomrom, sier sportssjefen.

Mini Jakobsen oppsummerer runden i «Fotballunsj» fra kl. 10.30.