Telenor er Pakistans neststørste teleselskap med over 20 millioner abonnenter. Mange av selskapets kunder og medarbeidere i Pakistan er rammet av katastrofen og nå er det satt i gang en innsamlingsaksjon blant egne ansatte.

– Vi har satt oss som mål å skaffe 100 millioner rupies, vel seks millioner kroner, som skal gå til hjelpearbeidet som Røde Halvmåne driver i de hardest rammede flomområdene, forteller Claes Amundsen, seniorrådgiver med fokus på samfunnsansvar i Telenor Danmark, til Berlingske Tidende.

– I Danmark og Sverige har ledelsen lovet å doble det beløpet som blir samlet inn blant de ansatte, legger han til.

Donerer sms-gebyrer

Ifølge Amundsen er det norske teleselskapet sterkt engasjert i lokale prosjekter som har som mål å skape sosial- og økonomisk utvikling i Pakistan.

Telenor Danmark har i tillegg besluttet å donere sms-gebyrer til hjelpearbeidet i Pakistan.

Gebyret er på seks prosent.

– Kan bli aktuelt i Norge

Telenor Norge har ikke fått i gang samme innsamlingsform som de ansatte i Danmark og Sverige har satt i gang, men dette kan komme ganske fort.

– Vi vurderer dette nå og det kan bli aktuelt å få dette til i Telenor Norge også, sier informasjonssjef Atle Lessum i Telenor til TV 2.

– I tillegg vurderer vi å la sms-gebyrene også i Norge gå direkte til nødhjelpsarbeidet, forteller han.

Han forteller at Telenors avdeling i Pakistan har gitt 1,2 millioner dollar direkte til nødhjelpsarbeidet og at de jobber iherdig med å få infrastrukturen til selskapet opp å stå igjen i de områdene i Pakistan som er rammet av flomkatastrofen.

– Det er også viktig å presisere at Telenor har en løpende avtale med Norges Røde Kors hvor vi gir millioner jevnlig hvert eneste år, sier Lessum.

20 millioner er rammet

Så langt er 20 millioner berørt av flommen. Åtte millioner mennesker er i akutt nød og trenger hjelp fortest mulig, ifølge de siste tallene fra FN.

Tallet åtte er en oppjustering fra seks millioner, som FN tidligere har operert med.

De nye tallene er utarbeidet i samarbeid med den pakistanske regjeringen og hjelpeorganisasjoner på bakgrunn av innberetninger fra katastrofeområdene, skriver Berlingske Tidende.