Høsten 2008 utga forfatteren Ingar Sletten Kolloen biografien «Snåsamannen». Nå kommer en ny bok som spåmannen fra Snåsa selv har skrevet, skriver Dagbladet.

Lar seg teste

Det har vært mange spekulasjoner rundt «Snåsamannen» både som helbreder og håndspålegger. Tidligere har han nektet å la seg teste, men nå vil Joralf Gjerstad (84) stille opp for å unngå flere spekulasjoner.

– Hvem som helst skal få teste meg. Hvis noen vil høre om det unaturlige som skjer rundt meg skal de få møte meg å teste meg før jeg dør, sier «Snåsamannen» til Dagbladet.

Ny bok

Joralf Gjerstad har i over 50 år behandlet tusenvis av pasienter med sine varme hender. Etter at han sluttet, å valgte å pensjonere seg våren 2008, har brevbunken fra folk som trenger hans hjelp vokst seg større og større.

–Etter at jeg sluttet å helbrede fikk jeg mange brev; de skrev at jeg måtte skrive mer og at jeg måtte skrive det selv. Det har jeg nå gjort. Jeg ble litt ensom etter at jeg sluttet, og derfor begynte jeg å skrive på den nye boka, sier Gjerstad til Dagbladet.

Hjelp til venner

Det hender fortsatt at «Snåsamannen» trår til for gode venner, og «X-Factor»-vinner Chand Thorsvik er en av de som har fått hjelp og råd av Gjerstad.

– Folk er altfor misunnelige og opptatt av hva andre gjør og har. Det setter seg i kroppen, og gleder over de små tingene forsvinner når man fokuserer på det materielle, avslutter «Snåsamannen» til Dagbladet.