Britisk-indisk press på Pakistan

Storbritannia og India oppfordrer pakistanske myndigheter til å slå hardt ned på opprørsgruppene som holder til i landet.

UT MOT PAKISTAN: Storbritannias statsminister David Cameron og hans indiske kollega Manmohan Singh. (Foto: B MATHUR/Reuters)
UT MOT PAKISTAN: Storbritannias statsminister David Cameron og hans indiske kollega Manmohan Singh. (Foto: B MATHUR/Reuters)

– Den pakistanske regjeringen burde minst av alle tvile på at terroristorganisasjoner som LeT og andre må slås ned på og elimineres, sa britenes statsminister David Cameron.

Felles front

Han holdt torsdag en felles pressekonferanse med sin indiske kollega Manmohan Singh, hvor begge benyttet anledningen til å gå hardt ut mot Indias naboland i vest.

– Jeg håper at Pakistan vil holde løftet de har gitt oss ved utallige anledninger om at de ikke tillater at pakistansk territorium benyttes av terrorister, sa Singh til pressefolk i den indiske hovedstaden New Delhi.

Vakte harme

Den indiske statsministeren oppfordret Pakistan til å gjøre en like stor innsats mot opprørsgrupper i grenseområdene mot India som de gjør på sin vestlige flanke mot Afghanistan.

Onsdag opprørte Cameron regjeringen i Pakistan da han uttalte at landet «eksporterer terrorisme.» (©NTB)

Mer innhold fra TV 2