Vil erstatte ventemottak med brakker

Lier statlige ventemottak utenfor Drammen skal bygges opp så fort som mulig. I mellomtiden blir det trolig satt opp brakker.

UTBRENT: Sovebrakkene ved Lierskogen ventemottak brant ned til grunnen, etter opprøret på mottaket.
UTBRENT: Sovebrakkene ved Lierskogen ventemottak brant ned til grunnen, etter opprøret på mottaket.

– Vi håper å få til en rask oppbygging både på Lier og Fagerli. Vi har nå ingen ventemottaksplasser, sier avdelingsdirektør Anne Siri Rustad i Utlendingsdirektoratet (UDI) til Drammens Tidende.

Vurderer teltleir eller brakker

På Lier ventemottak brant tre bygninger ned til grunnen natt til onsdag. Også Fagerli ventemottak i Nannestad er stengt etter hærverk kvelden før.

Les også: Tre bygninger i brann på ventemottaket i Lier

– Vi ønsker å sette opp brakker på området, men må gå inn i en dialog med kommunen først, sier Rustad som opplyser at det minst vil ta fire uker før eventuelle brakker kan være på plass.

Andre midlertidige løsninger som teltleir er også vurdert, men brakker er anslått til å være den beste løsningen. Etter at mottaket ble stengt tirsdag fikk beboerne tilbud om plass ved asylmottak i Hedmark, Hurdal og Vestby.

Var til salgs

UDI leier i dag anlegget på Lier av Direktoratet for Samfunnsberedskap. De varslet for ett år siden at de skal selge bygget, men salget er ennå ikke gjennomført.

Statlige instanser har forkjøpsrett og UDI håper Statsbygg skal overta eiendommen slik at de kan disponere den på lang sikt.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2