Tv2nyhetene.no får opplyst hos PST at ingen vil uttale seg om saken før pressekonferansen som er varslet klokken 11.30 på Radisson Blu hotell i Nydalen.

Se opptak av pressekonferansen i videovinduet over

I den kortfattede pressemeldingen fra PST står det ikke noe om hva slags terrorhandlinger de mener har vært under planlegging.

Statsministerens kontor er også sparsommelige med informasjon:

– Tre personer er pågrepet mistenkt for plenlegging av terror med forgreininger til USA og Storbritannia. Statsministeren og justisministeren møter pressen kl. 13.30 i dag. Inntil da henviser vi til PST, opplyser statssekretær Mina Gerhardsen (Ap) ved Statsministerens kontor.

Les også: Soltenberg og Storberget avlyser ferien etter terrorarrestasjon

Men ifølge nyhetsbyrået AP er det tre mistenkte al-Qaida-medlemmer som står bak planer om å utføre en bombeaksjon.

Knyttes til al-Qaida

Ifølge AP er det ikke kjent om de tre hadde konkrete terrormål, eller om angrepet skulle skje på norsk jord, men de skal ha vært i gang med å lage kraftige hjemmelagde bomber.

De tre pågrepne personene har vært holdt under oppsikt i mer enn et år av amerikanske og norske myndigheter, og alle tre knyttes til opprullingen av en terroraksjon som ble avverget i New York og England.

Amerikanske myndigheter offentliggjorde onsdag tiltalen mot fem menn, som planla en terroraksjon i New York. To av mennene som ble pågrepet av amerikanske myndigheter skal ha innrømmet at de planla et selvmordsangrep mot t-banen i New York.

FBI opplyste onsdag at det også var utarbeidet planer om et terrorangrep i London.

Ifølge USAs justisminister Eric Holden kunne dette blitt «den farligste terroraksjonen siden angrepet 11. september 2001».

– Radikalisering i muslimske miljøer

Tidligere i år påpekte PST i sin trusselvurdering at det foregår en radikalisering i norske, muslimske miljøer.

Norsk minoritetsungdom blir dessuten forsøkt vervet av grupper i Pakistan, Afghanistan og Somalia.

– Det pågår fremdeles radikalisering i enkelte av de ekstreme islamistiske miljøene i Norge. Noen få karismatiske lederskikkelser legitimerer og forherliger bruk av vold som et politisk virkemiddel, og oppfordrer andre til å støtte ekstreme islamistiske organisasjoner i utlandet, het det i trusselvurderingen.

LES OGSÅ: Analysesjefen i PST frykter terror på norsk jord

Vet du noe om saken? Tips oss på telefon/sms/mms 02255/tips@tv2.no