Lomme-rakett fra Audi

Dette er nye Audi RS3. Noe helt annet enn standard A3!

Audi RS3 (Foto: Scoopy)
Audi RS3 (Foto: Scoopy)

Dagens Audi A3 har hengt med en god stund, og lever vel strengt tatt litt på overtid? Men det hinder ikke Audi å komme med en skikkelig avslutningsmodell av bilen som både er og har vært en stor suksess.

Så, nei her snakker vi ikke noen ”BlueMotion” eller lavutslippsmodell – snarere tvert i mot. Her har Audi ingeniørene heist på plass motoren fra ingen ringere enn Audi TT RS ned mellom forskjermene! Vi tipper de synes det er morsomt å få gjøre litt sånne ting også, innimellom all miljøjobbingen.


Les test av "normal-utgaven" av A3 her:


Går unna...

Vi snakker altså 5-sylindere, 2,5-liter på 340 hk og 450 Nm. Så dette går unna! Man antar at 0 – 100 km/t kan klokkes på ca 4,6 sekunder mens toppfarten nærmer seg 290 km/t.

siden (Foto: Scoopy)
siden (Foto: Scoopy)

Fronten har fått massive luftinntak for å kjøle med motoren. Felgene må også være digre for å gi plass til store nok bremser for å kunne stoppe dette beistet. RS3 får også eget understell, for å gi bilen et lavere tyngdepunkt.

Vi må vel bare nok en gang konstatere at en Audi med ”RS”- merker er en skikkelig ulv i fåreklær.

Firehjulstrekk

RS3 er selvfølgelig utstyrt med Audis geniale Quattro firehjulstrekksystem og vil trolig bli tilgjengelig med både en 6-trinns manuell og 7-trinns DSG (dobbelt-clutchkasse).

Bildene av den så å si umaskerte RS3 er tatt under den siste testkjøringen på Nürburgring i Tyskland.

Som tidligere nevnt er ikke dagens A3 noen ny bil. Og allerede neste år håper vi å kunne se etterfølgeren. Vi må vel bare konstatere at dette er en høyst verdig avslutningsmodell.


Lyst på Audi SUV? Test av Q5 finner du her:


Audi RS3 (Foto: Scoopy)
Audi RS3 (Foto: Scoopy)