Er dette smart bruktkjøp til 50 000 kroner?

Christian er ute etter førstebil og har falt for denne.

Mitsubishi Galant (1997 2003)
Mitsubishi Galant (1997 2003)

Benny Christensen er Brooms bilekspert. I Spør Benny-seksjonen på broom.no svarer han på alt som har med bil å gjøre. Her er et av spørsmålene fra siste nettmøte:

Christian spør:

Hei Benny!

Jeg er snart ferdig med billappen og nå skal jeg ha meg bil. Har sett litt rundt og har fått sans for Mitsubishi Galant . Jeg har fått inntrykk av at det er trygge biler med god kvalitet. Budsjettet mitt er på rundt 50 000-60 000. Får jeg en bra Galant i den prisklassen? Det beste jeg tilbudet jeg har kommet over er denne: http://www.finn.no/finn/car/used/object?finnkode=22109970&folderId=1821517.

Er det et lurt kjøp tror du? Hvis ikke, har du noe forslag til et annet merke jeg kan få i den prisklassen? Er for eksempel en Saab 900 eller Volvo S40 et bedre kjøp? Det er liksom de tre bilmerkene jeg har sett mest på.

Her kan du lese mer om Galant i Brooms bruktbilguide

Benny svarer:

Hei Christian. Først: Lykke til med lappen, det er en stor dag når du har den i baklomma for første gang!

Jeg har sans for førstebil-valget ditt. Galant er en veldig bra bil og designmessig synes jeg dette er noe av det beste Mitsubishi har gjort noensinne. Stasjonsvogna er den mest populære, det betyr at du kan spare ganske mye på å kjøpe en sedan.

Bilen du har sendt link på ser veldig fin ut. Det er vanskelig å være mer konkret uten å ha sett den, men en-eiers bil som har gått såpass kort er en veldig bra kombinasjon.

Galant-kvaliteten er høy, men i denne prisklassen begynner de jo å få noen år og kilometer på baken. Derfor bør du sjekke nøye før du kjøper. Komplett servicehefte er kjempesmart, sjekk også at slitdeler er skiftet. Aircondition var absolutt ikke standard på denne tiden. Jeg anbefaler at du forsøker å finne en bil som har det, både fordi det er veldig fint å ha på varme sommerdager og fordi det vil gjøre biler lettere å selge den dagen du skal gjøre det.

Jeg ville nok valgt Galanten framfor både 900 og S40, eventuelt kan du også ta en titt på Honda Accord, der får du også mye bil for pengene. Lykke til med bilvalget!

LES OGSÅ: Japaneren som drømte om å være BMW

Stort arkiv

Alle spørsmål Benny svarer på, legger seg automatisk inn under de ulike bilmerkene her på broom.no.

Du kan også lese alle svarene på Spør Benny-seksjonen - klikk her

Velkommen - og lykke til!

Sjekk Brooms samling av biltester - klikk her

Har du innspill og/eller gode råd? Skriv i vei i kommentarfeltet under:

Mitsubishi Galant (1997-2003)
Mitsubishi Galant (1997-2003)