Krever selvkritikk fra Riis-Johansen

Høyre og Venstre gir olje- og energiminister Terje Riis-Johansen en ny sjanse før de avgjør om de støtter mistillitsforslaget mot Sp-statsråden.

NY SJANSE: Olje  og energiminister Terje Riis Johansen får sjanse til å ta selvkritikk før Høyre og Venstre avgjør om de vil støtte et mistillitsforslag mot statsråden. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)
NY SJANSE: Olje og energiminister Terje Riis Johansen får sjanse til å ta selvkritikk før Høyre og Venstre avgjør om de vil støtte et mistillitsforslag mot statsråden. (Foto: Berit Roald/SCANPIX)

I et felles brev ber de to partiene Riis-Johansen klargjøre hvordan han tolker informasjonsplikten og om han i framtiden vil forholde seg til den slik han har gjort i Mongstad-saken.

I klartekst forlanger Høyre og Venstre at statsråden tar selvkritikk for sin håndtering av Mongstad-utsettelsen, før de eventuelt støtter mistillitsforslaget fra Frp og KrF.

Utvei

– Vi gir ham en mulig utvei, men opposisjonspartiene står samlet i synet på at Riis-Johansen har brutt informasjonsplikten, sier Høyres energi- og miljøpolitiske talsmann Nikolai Astrup til NTB.

Når Stortinget behandler regjeringens forslag til revidert nasjonalbudsjett 18. juni, vil det trolig bli fremmet et mistillitsforslaget fra KrF og Frp. Og først da kan det bli klart om Høyre og Venstre støtter det.

Svar

– Vi imøteser statsrådens svar på vårt brev. Det kan godt være at vi treffer en avgjørelse på bakgrunn av brevet, men det er like sannsynlig at vi venter til selve debatten, sier Astrup. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2