Håndballjentene slo Danmark

Ida Alstads scoring rett før slutt gjorde at Norge slo Danmark 25-24 i lørdagens jubileumskamp i håndball.

Ida Alstad (Foto: Kallestad, Gorm/Scanpix)

Norge har vunnet de siste sju oppgjørene mot Danmark og har ikke tapt for danskene på sju år.

EM-TREKNING: Norge møter Ungarn og Frankrike

Lørdag varierte det norske spillet fra det svært gode til det middelmådige. Norge var gode før pause og var opp i en seksmålsledelse 10-4 på ett tidspunkt. Ved halvtid sto det 17-13 til Norge.

I 2. omgang sank kvaliteten på det norske spillet betraktelig. Det florerte av personlige feil, og de norske jentene brant sjanse på sjanse. Danmark spiste seg opp i ryggen på gjestene, og fire minutter før slutt var de for første gang oppe i uavgjort på 24-24.

Norge holdt hodene kaldest, og det var fortjent nok at laget kontret inn målet som ga ettmålsseier.

Se de dramatiske sluttsekundene i vinduet over!

- Det er alltid kjekt å vinne håndballkamper, spesielt mot Danmark. Vi viste god innsats, men variabelt spill, konkluderer en mellomfornøyd landslagstrener Thorir Hergeirsson overfor TV 2.