Dette bildet er juks

Lurte motorpresse over hele verden med "ny" Tiguan.

Nei, dette er ikke nye VW Tiguan. Men bildet er sannsynligvis ikke langt unna hvordan bilen kommer til å se ut.
Nei, dette er ikke nye VW Tiguan. Men bildet er sannsynligvis ikke langt unna hvordan bilen kommer til å se ut.

En rekke bil-nettsider - inkludert oss i Broom - gikk rett på denne: Dette bildet er angivelig av facelift-utgaven av VW Tiguan som skal debutere på Paris-utstillingen i høst. Bildet skulle være fra en internett-presentasjon av bilen, som så hadde havnet på villspor.

Her kan du lese saken vår om "nye" Tiguan.

Nå er det klart at det ikke stemmer. Tvert imot er dette noen som har moret seg med å montere den nye Touran-fronten på Tiguan i photoshop - og så gitt det ut for å være en bildelekkasje.

Broom-redaktør Knut Skogstad må bare innrømme at vi ble lurt:

Vanskelig å skille

- Det er kjedelig når slike ting skjer, men samtidig er det noen ganger veldig, veldig vanskelig å vite om det er juks eller ikke. Nyhetsstrømmen rundt bil er stor og mange synes selvfølgelig det er morsomt å lure nettsteder - som oss. Og denne gangen klarte de det altså. Det er bare å gratulerere dem med det, sier Knut.

- Skjer slike ting ofte?

- Nei, ikke veldig ofte, men det skjer. Problemet er at det kan være så vanskelig å skille mellom hva som er "ekte" lekkasjer og juks. Noen ganger kommer også lekkasjene fra bilprodusentene selv. De kan bruke det som ledd i en mediestrategi, ofte ved å gi ut små dryppe av en kommende bilmodell.

SUV-duellen: Qashqai mot Yeti - les den her

Debuterer i Paris

- Vi får tåle at vi går på limpinnen noen ganger. Men selvfølgelig beklager jeg at vi tok feil på denne, sier Knut Skogstad.

Uansett er det nok ikke veldig langt fra bilen på bildet til hvordan Tiguan kommer til å se ut når den får en facelift. Ifølge svenske Teknikens Värld har Tiguan-bildet blitt til ved at noen har photoshoppet fronten på nye Touran inn på Tiguan.

VW er i ferd med rulle ut den nye fronten sin på samtlige modeller og i høst kommer altså turen til Tiguan. Den skal debutere på bilutstilligen i Paris.

LES OGSÅ: Hvorfor kjøpte 2440 familier denne?

Tiguan er langtfra klassens største bil, men baksete som kan skyves i lengderetningen gjør at du utnytter plassen optimalt.
Tiguan er langtfra klassens største bil, men baksete som kan skyves i lengderetningen gjør at du utnytter plassen optimalt.