Utspillet kommer etter at israelske spesialsoldater bordet en flåte med skip som fraktet nødhjelp til Gaza grytidlig mandag. Ni mennesker ble drept i aksjonen.

ISRAEL-DEMO: En jordansk demonstrant krever boikott av israelske og amerikanske produkter i en demonstrasjon foran en Starbucks-kafé i Amman. (Foto: AP/SCANPIX)

Symboleffekt

Folkvord mener en boikott vil få en stor symbolsk effekt, fordi hovedstaden var sentral i Oslo-avtalen.

– Oslo kommunes ledelse instruerer alle som har innkjøpsmyndighet i Oslo til ikke å kjøpe noe som har opphav i Israel, og at det blir laget liste over selskaper og produkter som ikke skal kjøpes, utdyper Folkvord overfor TV 2 Nyhetene.

Kommuneboikott

Rødts nettsider oppfordrer partileder Turid Thomassen alle Rødts folkevalgte i kommunene om å legge fram forslag om at deres kommune skal innføre full boikott av Israel. Rødt har i dag 100 folkevalgte i 41 kommuner.

– Rødt mener tiden for lengst er overmoden for å innse at dialog og diplomati ikke er sterke nok virkemidler for å nå gjennom til Israel, og at det er på tide å sette makt bak kravene, uttaler Thomassen.

Støtter du en boikott av Israel? Delta i avstemningen til høyre i artikkelen.

– Vi ser idag at det er et flertall i Norge som ønsker boikott av Israel. Når ikke Jonas Gahr Støre vil ta i bruk økonomiske sanksjoner overfor Israel, kan kommunene gå foran og vise handlekraft, sier partilederen.