Politikeren sa i en appell til demonstrantene ved den israelske ambassaden at han hadde fått melding om at den svenske forfatteren Henning Mankell var skutt og såret under aksjonen mot nødhjelpsflotiljen.

Svenske myndigheter avkrefter

Minutter etter at norske medier, og noen få svenske, gikk ut med nyheten om Mankell, bekreftet svensk UD bekrefter at den svenske forfatteren Henning Mankell er uskadd.

Overfor TV 2 Nyhetene sier Folkvord at det er påkjenningene de siste dagene som fikk dømmekraften hans til å svikte.

– Jeg innser at etter det jeg har opplevd de siste døgnene ikke har helt styring og grep. Det var en impulsiv videreformidling av en ubekreftet melding. Det burde jeg ikke gjort. Men jeg er veldig glad for at Henning Mankell er uskadet, sier Folkvord til TV 2 Nyhetene.

– Unnskyld

Han sier glippen ikke avleder oppmerksomheten fra det han kaller regjeringsgodkjent terrorisme.

– Jeg ber om unnskyldning for den feilen, sier Folkvord.

Se hele intervjuet med Erling Folkvord øverst.

NTB melder at Mankell er uskadd etter det israelske angrepet mot en hjelpekonvoi til Gazastripen. I alt ni svensker ble mandag ført i land i den israelske havnebyen Ashdod, og fire av dem ble ført til fengselet i Beer Sheva. Bortsett fra mindre skrubbsår skal alle være uskadd, opplyser det svenske utenriksdepartementet.

– Etter det jeg forstår er det ingenting alvorlig, opplyser departementets pressesjef Anders Jörle.

Svensk UD har krevd å få adgang til svenskene.

Minst ni personer er drept og flere titall såret da israelske soldater i morgentimene mandag gikk til aksjon mot den internasjonale flåten med nødhjelp til Gazastripen.