Erling Folkvord måtte gi opp Gaza-aksjon

Bare tre personer fikk lov av tyrkiske myndigheter til å slå seg sammen med aksjonistene som seiler mot Gazastripen.

FolkvordGaza (Foto: Scanpix/TV 2)
FolkvordGaza (Foto: Scanpix/TV 2)

Rødt-politiker og tidligere stortingsrepresentant Erling Folkvord var med i gruppen som sto fast i Kypros kort tid før den såkalte frihetsflåten skulle seile mot Gazastripen lørdag.

Stående igjen på kaia

Men han ble stående igjen på kaia da båten Challenger la fra kai for å slutte seg til flåten rett før klokken 17 lørdag.

Bare tre medlemmer av gruppen på rundt 15 personer fikk tillatelse av tyrkiske myndigheter til å seile ut i internasjonalt farvann for å slutte seg til aktivistene. Flåten lå lørdag rundt 120 nautiske mil fra Gaza-kysten.

Henning Mankell med videre

For ikke å forsinke flåten med flere forhandlinger med myndighetene valgte gruppen å godta at bare den svenske forfatteren Henning Mankell, riksdagsmedlemmet Mehmet Kaplan og legen Victoria Strand fikk bli med båten ut til flåten.

Han er sterkt kritisk til israelske myndigheter, som han beskylder for å ha lagt utilbørlig press på både gresk- og tyrkisk-kypriotiske myndigheter for å hindre aktivistene på slutte seg til flåten. Han mener dette blant annet har resultert i at politiet har fotfulgt gruppen og overvåket dem fra lufta med helikopter. (©NTB)

Mer innhold fra TV 2