Fikk parkeringsbot på akuttoppdrag

- Det bør gå an å bruke hodet, sier Kristin Vines.

Her fikk hjemmesykepleier Kristin Vines p bot mens hun var borte i syv minutter for å hjelpe en pasient. Foto: Morten Wanvik, ba.no/ANB.
Her fikk hjemmesykepleier Kristin Vines p bot mens hun var borte i syv minutter for å hjelpe en pasient. Foto: Morten Wanvik, ba.no/ANB.

Da hjemmesykepleier Kristin Vines var på akuttoppdrag skrev parkeringsvakter ut 500 kroner i gebyr.

Nå går hun ut mot det hun mener er firkantet praksis, skriver Bergensavisen.

– Jeg var borte i syv minutter, og da jeg kom tilbake holdt vaktene på å skrive ut gebyr for ulovlig parkering, sier Vines til BA.

Sto på fortau

Hjemmesykepleieren har travle vakter, og det er ikke uvanlig at hun må besøke elleve pasienter på tre timer. Tidsskjemaet er stramt og mange steder er det vanskelig å finne parkeringsplasser.

–Bilen sto parkert oppå et fortau, men det var passasje på begge sider av bilen, og jeg sto ikke til fare for trafikken. Ulovlig, ja, men jeg synes det bør gå an å utvise sunn fornuft, sier hun.

Tjenestebilene til Hjemmesykepleien kjenner trafikkbetjentene til, og det henger også lapp fremme i rutene.

Ville ikke diskutere

Hjemmesykepleierne må betale parkeringsgebyrene av egen lomme selv om de er ute i tjeneste for å hjelpe syke og eldre mennesker.

– Det er ikke mitt gebyr og pengene jeg vil fokusere på, men holdningene blant enkelte parkeringsvakter. Mangelen på skjønn skaper frustrasjoner blant mange kolleger. Det bør gå an å bruke hodet, sier Vines.

Da hun fikk parkeringsbot 14. mai var ikke parkeringsvaktene villige til å diskutere med henne. De viste til hva deres egne sjefer sier.

– Våre sjefer sier også mye, og begge etatene er kommunale, sier Vines.

Kjempeproblem

Det er spesielt i tilknytning til pasientbesøk langs hovedveier at hjemmesykepleierne har store utfordringer med å finne ledige parkeringsplasser. Vines nevner at forholdene er spesielt vanskelige i Carl Konows gate, Kringsjåveien, Stadionveien og langs Lyngbøveien.

– Men dette er et kjempeproblem i alle bydeler.

– Vi har stor forståelse for dem som utfører denne type jobber og det blir tatt hensyn til, sier direktør Bjørg Hatlem i Bergen Parkering til BA.

Flere får medhold

Parkeringsdirektøren kjenner ikke til den konkrete saken som hjemmesykepleier Kristin Vines tar opp i dagens BA, og hun er heller ikke kjent med at det skal være noen generell misnøye blant ansatte i hjemmesykepleien mot byens trafikkbetjenter.

– Vi utviser stor grad av skjønn. Bare 3,2 prosent av de totale gebyrileggelsene blir innklaget, og av dem får flere medhold. Dette viser at det er kvalitet i arbeidet vi gjør. Men når man eksempelvis parkerer på fortau og ved stopp-forbudt-skilt så må vi også ta hensyn til at det skal være en rettferdig likebehandling av trafikantene, sier Hatlem.

Du kan lese mer om bil og trafikk hos ba.no - klikk her

Har du lignende erfaringer? Da kan du dele dem med andre i kommentarfeltet under: