Høyres nestleder Jan Tore Sanner kan nesten ikke tro det han ser da TV 2 viser ham reportasjen der den kubanske konsulen Carmen Guerra går til angrep på den norsk-kubanske danseren Alexandra Joner.

Bitt i hånda

Angrepet skjedde under en demonstrasjon utenfor ambassaden i helgen, og ifølge Joner ble hun bitt i hånda av den kubanske konsulen. Alexandra dro til legevakten og fikk konstatert menneskebitt.

– Dette er helt uakseptabel oppførsel. Det er åpenbart at denne diplomaten ikke forstår spillereglene i et åpent og demokratisk samfunn. Her har vi ytringsfrihet, og vi aksepterer ikke at diplomater går løs på fredelige demonstranter, sier Jan Tore Sanner til TV 2.

– Bør sendes hjem

Sanner har selv blitt skjelt ut av Cubas ambassadør, noe som har fått Utenriksdepartementet til å kalle ambassadøren inn på teppet.

Les også: – Terrorister på Høyre-landsmøte

Høyre-toppen mener at utenriksminister Jonas Gahr Støre nå må erklære den kubanske konsulen persona non grata:

– Støre kan selvfølgelig innkalle ambassaden og gi en reprimande. Men jeg mener han bør gå et skritt videre, og si at i Norge aksepterer vi ikke at diplomater går løs på fredelige demonstranter, og at hun derfor er uønsket, og bør sendes hjem.