I Farmen ble han kjent som Super-Birger, og selv mener han at tusenvis av døgn med fiskestang, børse og bærspann under en åpen Finnmarks-himmel forklarer den kraft som ga seier. Leif Birger Mækinen dro til farmen for å sulte seg til topps.

Ville sulte ut ungdommene

– Jeg er kommet i en alder som gjør at kroppen ikke krever så mye for at maskineriet skal fungere. Derfor ville jeg ha så lite mat som mulig i starten for at de andre, og spesielt de langt sterkere ungdommene, skulle bli utsultet, forteller Farmen-vinneren.

For å følge opp sin egen taktikk gikk han så langt at han saboterte ukesoppdrag for at det ikke skulle bli mat nok. Selv var han som skapt for å møte slike utfordringer.

Moden mann med livserfaring

– Jeg har lært meg hvordan man best kan mestre naturen, og slik været ble og de øvrige utfordringene utviklet seg, greide jeg meg bedre enn de fleste. Jeg må også få si at det denne gang var en relasjon som vant i og med at jeg og Silje hadde en felles taktikk for å komme lengst mulig. Vi lyktes faktisk med den.

Friluftsmannen

Fiske, jakt og friluftsliv er fortsatt det viktigste i Farmen-vinnerens liv. Han er alltid underveis, og takker sin samisk-norske mor og finske far for sin nomadiske livsførsel.

Han beskriver ukeslange turer med sekk, stang og børse som langt mer krevende enn utfordringene på Tranøya.

Jeg ble litt for alvorlig

– Var det den virkelige Leif Birger, SV-politikeren og firebarnsfaren, vi har sett på TV?

– Jeg virker nok mer alvorlig enn det jeg egentlig er. Jeg er jo et humørmenneske som kan finne på å gjøre noen sprell av og til. Jeg måtte holde meg i skinnet for ikke å havne i taklampa. Det gikk stort sett bra, men jeg ble nok litt for alvorlig.