Fredag ettermiddag åpnet Siv Jensen Fremskrittspartiets landsmøte på Gardermoen.

Inspirert av Facebook

Frp-formannen gjorde store deler av talen ferdig før hun forlot kontoret på Stortinget torsdag ettermiddag. Frp-lederen har hentet mye inspirasjon fra innspill som har kommet til henne på nettsamfunnet Facebook.

– Jeg blir i godt humør av å lese det engasjementet folk har, sier Jensen.

Hun lover å bruke flere av innspillene i talen, og legger ikke skjul på at en tale til landsmøtet er noe av det viktigste en partileder gjør.

– Det er kjempeviktig, derfor så kribler det fra tærne og opp nå sier hun til TV 2.

Knepent foran Høyre

Gjennomsnittet av målingene viser at Fremskrittspartiet har en oppslutning på 23,9 prosent og er dermed knepent større enn Høyre. På flere enkeltmålinger den siste tiden har imidlertid Høyre gått forbi Frp.

Se alle målingene i Partibarometeret

Bakgrunnstallene i alle TNS Gallups målinger for TV 2 siden valget i fjor høst viser at Fremskrittspartiet mister rundt 50.000 flere velgere til Høyre enn de henter tilbake.

Frp-lederen er slett ikke redd for at mange velgere som har stemt Frp nå retter blikket mot Høyre.

– Det aller viktigste målet nå er at både Høyre og Frp styrker seg, slik at vi har en reell sjanse for nytt flertall neste gang vi har stortingsvalg, sier Jensen.

Les også: Erna starter valgkampen rekordtidlig

Bompengekrangel

En av de sakene det er ventet mest debatt om er partiets holdning til bompengefinansiering av veier. Ti fylkeslag har fremmet forslag ti en resolusjon der de tar til orde for at det bør få konsekvenser for lokalpolitikere fra partiet som stemmer for bompengefinansiering av veier.

En av lokalpolitikerne som har gjort akkurat det er ordføreren i Os, Terje Søviknes. Han er foreslått som nytt medlem av sentralstyret, men blir utfordret av partiets transportpolitiske talsmann Bård Hoksrud som sier et absolutt nei til flere veier finansiert med bompenger.

Les også: Hoksrud utfordrer Søviknes