Fjern sladden ved å dra musepekeren over bildet og holde musetasten nede.

Den tyrkiske artisten Hadises opptreden under den internasjonale Melodi Grand Prix-finalen i 2009 (bildet) ville i dag ha blitt sladdet om den skulle vises på fjernsyn i Afghanistan. For selv om Taliban er ute av regjeringskontorene er det i ferd med å bli et strengt regime på fjernsynssendinger, melder den libanesiske nettavisen The Daily Star.

Endring av program

Avisen, som siterer nyhetsbyrået Reuters, beretter om hvordan myndighetene er i ferd med å legge strenge restriksjoner på å vise naken kvinnehud på fjernsyn. Det strenge regelverket blir en utfordring for fjernsynskanalene og fjernsynsdistributørene i landet, siden kanalutvalget inkluderer alt fra nyheter til tyrkiske underholdningsshow og sari-kledte kvinner i indiske Bollywood-filmer.

Forrige måned skal landets kulturminister ha gitt beskjed til 20 private fjernsynskanaler og kabelselskaper med krav om at de endrer programmene slik at regelverket blir fulgt.

Sensuravdeling

Den største private TV-stasjonen i landet, Tolo TV, har sett seg nødt til å ha en egen sensuravdeling for å pikselere bildene før de sendes på lufta.

– De pikselerer mange forskjellige ting, sånn som for mye hud og alt som kan krenke vår religion, kultur og sosiale normer, sier direktøren for TV-selskapet, Saad Mohseni.

Åtte år etter Talibans fall er det likevel forskjell på hva afghanerne får lov til: Under Taliban-styret var TV helt forbudt.