Solérs Red Bulls innviet ny arena med seier

Slo brasilianske Santos.

New York Red Bulls (Foto: Mel Evans/AP)
New York Red Bulls (Foto: Mel Evans/AP)

MLS-laget New York Red Bulls, der Erik Solér er sportsdirektør, innviet lørdag sin nye arena med 3-1-seier over brasilianske Santos.

Kampen ble spilt timer etter at ligaen og spillerforeningen ble enige om en ny femårig tariffavtale som avverget en overhengende trussel om streik. Stadion i Harrison, New Jersey var fullsatt med 25.000 tilskuere selv om Santos-stjernen Robinho ikke var med.

Robinho ble ikke med til USA på grunn av en liten skade i låret.

Tidligere Tromsø-spiller Joel Lindpere scoret det første målet på arenaen som har kostet 1,3 milliarder kroner. Mike Petke og Dane Richards økte hver sin gang før Germano nikket inn et trøstemål for Santos.

New York spilte 14 sesonger på NFL-arenaen Giants Stadium, som virket nesten tom da klubbens beskjedne tilhengerskare kunne velge mellom 80.000 sitteplasser. I likhet med de fleste andre MLS-lag skal laget nå spille på en arena spesialbygd for fotball.

Forrige sesong var New York dårligste lag i MLS, med bare fem seirer på 30 kamper. Med Solér som sportsdirektør og Hans Backe som trener skal man prøve å bøte på det i år. (©NTB)

Red Bull Arena (Foto: Mike Stobe/AFP)
Red Bull Arena (Foto: Mike Stobe/AFP)

Mer innhold fra TV 2