Ny bok hudfletter Steinerskolens religiøse fundament og den pedagogikken som utøves i skolen.

Beskyldes for å være okkult

– Steinerskolen taler med to tunger. De skjuler sitt okkulte grunnlag, sier forfatterne av boka «Det de ikke forteller oss», Kristin A. Sandberg og Trond K.O.Kristoffersen. De retter et kritisk blikk til måten det antroposofiske livssynet som preger Steinerskolen.

I Tabloid på Nyhetskanalen mandag inviterer programleder Rune Kjos til debatt om den kontroversielle skolen og de temaene som blir tatt opp i boken. Til studio kommer lederen for Steinerforbundet Gry Alsos for å svare på den kritikken forfatteren Trond K.O. Kristoffersen retter mot Steinerskolen.

Se Tabloid på TV 2 Nyhetskanalen klokken 18.55 og 20.30.

Brøt med bevegelsen

Forfatterparet har selv vært tilknyttet steinerskolebevegelsen – men brøt med den. Sandberg var lærer, og ble gradvis oppmerksom på konflikter med foreldre og kolleger som ble frosset ut etter å ha kommet med kritikk.

Forfatterparet etablerte nettsiden steinerkritikk.no i 2005.

Senere i uken kommer ytterligere en bok med bakgrunn i Steinerskolen.

– «Motbok»

I antologien «Liv laga. Erfaringer fra steinerskolen» som lanseres tirsdag, har en redaktørtrio bestående av Peter Normann Waage, Svein Bøhn og Cato Schiøtz samlet bidrag fra blant andre Audun Eckhoff, Niels Christian Geelmuyden og Johan Galtung. Boka inneholder alt fra intervjuer med tidligere elever til en komparativ svensk undersøkelse av steinerelevers «medborgerkompetanse».

Sandberg og Kriostoffersen hevder at dette en en «motbok», noe redaktørtrioen klart tar avstand fra.