Gullsmed var ikke forsikret

Eierne av gullsmedforretningen Gullborgen i Oslo, som i helgen ble frastjålet smykker og diamanter for rundt 40 millioner kroner, var ikke forsikret.

MILLIONKUPP: Verdier for opp mot 40 millioner kroner ble stjålet fra en gullsmedbutikk i Oslo i helgen. (Foto: Sveinung Kyte)
MILLIONKUPP: Verdier for opp mot 40 millioner kroner ble stjålet fra en gullsmedbutikk i Oslo i helgen. (Foto: Sveinung Kyte)

Politiet har svært få spor etter gullsmedkuppet i helgen. (Foto:
  Sveinung Kyte)
Politiet har svært få spor etter gullsmedkuppet i helgen. (Foto: Sveinung Kyte)
Tyver tok seg i helgen inn i hvelvet. Innehaver Elisabeth Borgen sier til NRK at hun ikke var forsikret mot tyveri av denne typen. Forsikringen gjaldt kun ran.

Trodde hvelvet var trygt

– Jeg hadde ikke forestilt meg at noe sånt kunne skje. Jeg trodde hvelvet var 120 prosent trygt, sier Borgen.

Hun er overbevist om at tyvene må ha hatt godt kjennskap til bygningen. Tyvene fikk arbeide uforstyrret i sentrumsgården i Storgata i Oslo i helgen. Med avansert verktøy har de brutt seg gjennom fem ståldører i kjelleren.

Les også: Tok seg inn gjennom kjeller og stjal for 40 millioner

Gullsmedbutikken ble i helgen frastjålet verdier for opp mot
  40 millioner kroner. (Foto: Sveinung Kyte)
Gullsmedbutikken ble i helgen frastjålet verdier for opp mot 40 millioner kroner. (Foto: Sveinung Kyte)
– Inne ved selve velvet brøt de opp og slo seg gjennom betongveggen i stedet for å forsøke å åpne døren, forteller politioverbetjent John Roger Lund i Oslo politidistrikt, som leder seksjonen for organisert kriminalitet.

Tok med seg overvåkingskameraet

Det var en bekjent av eieren som oppdaget tyveriet ved 15-tiden søndag ettermiddag. Da hadde kjellerlokalene og butikken over stått ubevoktet siden klokka 16 lørdag ettermiddag.

Mens det er alarm i butikken på gateplan, var det bare videoovervåking i kjellerlokalene. Men de som sto bak tyveriet har tatt med seg opptakeren som har registrert overvåkingsbildene.

(©NTB)

Mer innhold fra TV 2