Skuespiller John Travolta og hans kone Kelly Preston landet på flyplassen utenfor hovedstaden Port-au-Prince i Haiti natt lokal tid. Den erfarne piloten og skuespilleren fløy selv sin egen Boeing 707 maskin fra Florida og ned til Haiti.

Med seg har de fire tonn med nødutstyr samt et eget hjelpeteam av leger og scientologiprester.

Skal ha betalt selv

Allerede lørdag ankom over 50 medlemmer av scientologikirken Haiti i et privat jetfly. Lenge var det ukjent hvem som betalte for hjelpeaksjonen, men det skal altså ha vært John Travolta som av egen lomme skal ha betalt 2,5 millioner kroner.

– Jeg kan ikke la være å bruke flyet mitt for å hjelpe og til å gjøre en forskjell i Haiti hvor vi har muligheten for å hjelpe, sa skuespilleren til nyhetsbyrået AP på flyplassen i Haiti.

Se pilot Travolta og kona ankomme flyplassen i videovinduet øverst.

Driver håndspåleggelse i Haiti

I likhet med flere kjendiser, deriblant Tom Cruise, er John Travolta og skuespillerkona Kelly Preston medlemmer av den omstridte scientologikirken. Måten scientologimedlemmene har drevet nødhjelp og legehjelpen i Haiti har vært omstridt.

Flere leger har uttrykt bekymring over at man «helbreder» koldbrann ved håndspåleggelse.

Her intervjues Travolta på flyplassen like etter ankomsten, se video under.

Moralsk plikt å hjelpe

Travolta sier at han og kona så tv-bilder fra Haiti da de bestemte seg for å hjelpe de verst rammede etter jordskjelvkatastrofen.

John Travolta på flyplassen i Haiti (Foto: APTN)

– Min kone og jeg så katastrofen da vi var i New Orleans. Vi bestemte oss for å dra hit med en gang når vi fikk mulighet, forklarer Travolta.

Til kritikerne mener han at de med større ressurser har en moralsk plikt å hjelpe andre i nød.

– Jeg tror man har et ansvar for å hjelpe andre, sa Travolta etter ankomsten på flyplassen i Haiti.