SUV til det norske folk

Du avgjør hva som blir tiårets bil. Vi har valgt 20 kandidater - og presenterer én hver dag. Klikk her for å stemme:

På 1980- og 1990-tallet var Mitsubishi et merke å regne med i det norske bilmarkedet. Modellene Colt, Lancer og Galant gjorde det bra på salgsstatistikkene, og Pajero var et like selvklart alternativ som Land Cruiser - for den jevne håndverker. Deretter stagnerte det for det japanske merket med diamantene i logoen. Ut på 2000-tallet gikk salgskurven nedover, i takt med at modellene ble mer avlegse og utdaterte. Men så begynte det å skje ting.

Merkelig utseende

Den første Outlander fra 2001 var en merkelig utseende bil, der fronten var hentet fra et designkonsept - og hekken hentet fra en noe mindre inspirerende kilde. Firehjulstrekksystemet var utrolig bra, og så og si hentet rett fra Mitsubishi Lancer Evolution. Men resten sto ikke helt i stil. Det nevnte eksteriøret satt ikke helt, og interiøret var billig og sært. Så da hjalp det ikke at sånne som meg omfavnet bilen for dens kjøreegenskaper.

Ess i ermet

Da andre generasjon kom i butikkene i 2007, var det så og si en helt ny bil. Den var tonet ned og mer voksen i stylingen. Interiøret så bedre ut - de noe billige materialene kunne bli unnskyldt med at dette var en firehjulstrekker - og den hadde noen ess i ermet konkurrentene skulle få problemer med å hamle opp med. Bilen var nemlig en sjuseter med en utrolig praktisk seteløsning. Man fikk den med en toliters diesel på 140 hester (den kjente Volkswagen-motoren), og prisen var med god margin på denne siden av riktig.

Smugtitt

Selv om firehjulstrekksystemet var noe enklere, og kjøreegenskapene mer for folk flest, så var det ingen tvil i artikkelforfatterens hode at dette kom til å bli en suksess - da jeg fikk en smugtitt av bilen før Tokyo Motorshow i 2005.

RAV-4, CR-V, X-Trail, er noen av japanerne som har hatt som budskap å gi SUV til folket. Men den største misjonæren kommer fra den japanske underdogen Mitsubishi. Outlander ble deres hevn i salgslokalene, derfor er den også nominert til tiårets bil.

Les mer om Mitsubishi Outlander her!

3065424

Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander
Mitsubishi Outlander