I fredagens «X Factor» måtte de fire gjenværende finalistene synge først en akustisk låt, deretter elektrisk. Som vanlig var det publikum som avgjorde hvem som fikk sikret plass i neste runde og hvem som måtte duellere.

Les også: Lise måtte forlate «X Factor»

Var forberedt på duell

Denne gangen fikk Shackles og Lise Mæland færrest publikumsstemmer. Begge har kjempet i duell tre ganger tidligere. Etter duellen, stemte Mira på Shackles og Peters på Lise. Det ble opp til Jan Fredrik Karlsen å avgjøre, og etter en grundig resonering, valgte han å sende Lise ut konkurransen.

Shackles slapp unna med skrekken for fjerde gang.

- Det var femti prosent sjanse for å havne i duell i dag, så vi var veldig forberedt på det Nå er det såpass få igjen at man kan ikke vite noen ting. Det kom ikke som et sjokk, sier Malin Winther i Shackles til tv2underholdning.

- Forferdelig

Malin glad over å ha kommet videre, men er trist over at Lise nå må forlate «X Factor».

- Jeg er så fan av henne, og det er helt forferdelig å slå ut et av de beste sangtalentene.

- Det blir sikkert enda kjipere å ryke ut neste gang, fordi da er vi så nærme. Men vi er kjempestolte over å ha sikret iallfall en tredjeplass, sier Malin.

Beinhard konkurranse

Rundt 900 mennesker hadde tatt turen til et utsolgt Exporama på Hellerudsletta for å se den niende delfinalen av «X Factor». Nå er det bare én runde igjen før den store finalen på Telenor Arena den 18. desember.

Mari Lorentzen har vært i duell én gang, Shackles fire ganger, mens Chand Torsvik har aldri opplevd det.

Til nå har ni finalister forlatt konkurransen, og det skal stå igjen bare to i finalen. Alt i alt stilte over 8000 mennesker til «X Factor»-audition.

Hva mener du om kveldens sending? Si din mening nederst!

Les alt om «X Factor» her!