Det ble tårevått og utradisjonelt på setra til Jan Erik Kjær (41) i mandagens episode av «Jakten på kjærligheten». Heidal-bonden valgte nemlig å si takk for seg ved å sende begge frierne hjem mens de andre tv-bøndene valgte reisepartner.

Gråtkvalt fortalte han Håvard Jarstad (38) og Sami Petteri Toivanen (33) at følelsene hadde uteblitt og at han derfor ikke ønsket å ta med noen av dem på tur.

Gikk du glipp av kveldens episode? Se den på TV 2 Sumo når du vil (abonnementstjeneste).

Håvard og Sami ventet spent på Jan Eriks avgjørelse. Han valgte til slutt å sende begge hjem. (Foto: Lasse Sandaker-Nielsen)

- Rart og utenfor konseptet

For frierne var valget en stor overraskelse.

- Da er valget over, og det var overraskende. Jeg synes det var litt rart og litt utenfor konseptet, men Jan Erik går sine egne veier og lar ingen andre bestemme over seg, sier Håvard Jarstad i webserien «Bekjennelser fra stabburet» kun minutter etter at han har blitt sendt hjem.

- Utfallet var ikke slik jeg ønsket, men jeg må respektere hans valg, sier Sami Petteri Toivanen, som innrømmer at han gjerne skulle blitt bedre kjent med Jan Erik.

Se video av Håvard som snakker ut øverst i saken.

Se video av Sami som snakker ut her:

Artikkelen fortsetter under videoen.

Vanskelig

Håvard Jarstad forteller at de siste dagene har vært vanskelige, mest fordi han gradvis har erkjent at følelsene for Jan Erik ikke var slik han hadde håpet.

- Jan Erik og jeg har hatt en god tone hele veien, men vi har ikke hatt kjærlighetskjemi. Men jeg har nok kanskje ønska at det skulle være noe mer enn det var, sier han.

Les også: - Jeg føler vi har kommet nærmere hverandre

Se flere avsløringer fra alle fire gårdene i webserien «Bekjennelser fra stabburet»

Se videoklipp ikke vist på TV her

Respekterer Jan Erik

Tross overraskende slutt på tv-historiens første homogård i «Jakten»-sammenheng, er både Sami og Håvard full av lovord om Jan Erik.

- Jeg respekterer Jan Erik for valget han har tatt og håper han finner kjærligheten med den rette, sier Håvard.

- Det er bra at han valgte å være ærlig mot seg selv, sier Sami, som håper at han og Jan Erik kan ta opp igjen kontakten når serien er ferdig.

Synes du det var riktig av Jan Erik å sende hjem begge frierne? Diskutér nedenfor.

Les alt om «Jakten på kjærligheten» her!