Og Alf er ikke alene. Tall fra Namsfogden viser en økning på 29 prosent siden 2006. Se saken i videovindu øverst på siden.

Se også: Vraket mopeden i 1981 – fikk avgiftskrav 23 år senere

Ubrukelig lett-MC

Det var på sommeren 2008 at Alf Olsen kjøpte en Kinroad lettmotorsykkel på internett fra firmaet Maxprice AS. Den viste seg å være helt ubrukelig med ødelagte bremser, bensinlekkasje og rust.

I tillegg lot den seg ikke starte og det manglet nødvendige papirer for å få den registrert hos Biltilsynet. I halvannet år har Alf Olsen i samarbeid med Forbrukerrådet prøvd å få hevet kjøpet, uten hell.

Maxprice AS vil heller ikke godta at de i sommer ble domfelt av Forbrukertvistutvalget til å tilbakebetale kjøpesummen med renter, til sammen over 12.000 kr.

Null respekt for norsk lov

Etter flere ukers forsøk har heller ikke TV 2 hjelper deg fått Maxprice AS til å godta dommen.

Firmaet drives av Fred Ole Rønjom Johansen og hans mor Gunhild Rønjom Johansen som er varastyreleder. Til oss sier Gunhild Rønjom Johansen, utrolig nok, at Alf Olsen er en vanskelig kunde og at man må påregne reparasjoner for egen regning – selv på en splitter ny motorsykkel.

De påstår videre at de ikke har noe ansvar siden firmaet deres er et aksjeselskap.

Dramatisk økning

Alf Olsen er ikke alene om å støte på folk som ikke vil gjøre opp for seg. Namsfogdkontorene over hele landet har opplevd en dramatisk økning siden 2006.

-Det kom et hopp allerede i 2006, og fra høsten 2008 ble veksten enda mer dramatisk. Antallet begjæringer har deretter holdt seg jevnt høyt i hele 2009, sier namsfogden i Oslo, Alexander Dey.

Fra januar til oktober 2008 mottok Namsfogdkontorene 161.830 saker til tvangsinndrivelse, mens oktobertallet i 2009 er på 174.177 saker.

En økning på rundt sju prosent siden finanskrisen slo inn over landet. Ifølge Dey er det størst økning blant folk mellom 20 og 30 år som har problemer med å innfri kredittkortgjeld.

Dyrt for forbrukeren

Prisen blir dessverre høy for dem som ikke klarer å inndrive pengene sine. Det koster 1591 kr å begjære tvangsinndrivelse gjennom Namsfogden, et beløp man bare får tilbake hvis det er penger å inndrive fra skyldneren.

Saken til Alf Olsen står i kø hos Namsfogden i Oslo og det er uvisst om mor og sønn Rønjom Johansen har noe å gi. Firmaet deres har en inkassogjeld på 110.000 kr.

Det er likevel en fattig trøst for Alf Olsen at andre vil slippe å oppleve samme elendige behandling fra Maxprice AS. De har siden 2000 solgt over 17.000 produkter på nettauksjonsstedet QXL, men QXL reagerte raskt da vi viste dem dommen mot Maxprice AS.

-Når vi ser en dom så stenger vi dem på dagen. Han er fjernet og ingen andre vil bli straffet fordi en sånn selger har vært hos oss, sier markedsdirektør Per Terjesen i QXL.

Har du opplevd noe lignende? Tips TV 2 hjelper deg.

Se TV 2 hjelper deg hver torsdag kl. 20.30.