Luftambulansen fant mandag en omkommet mann i Krøderen en halv kilometer nord for Noresund.

– Jeg kan bekrefte at vi har identifisert mannen. Han svarer til beskrivelsene, og har identifikasjon på seg som gjør at vi kan fastslå at det er den savnede 48-åringen, sier operasjonsleder Ståle Versland i Nordre Buskerud politidistrikt til TV 2.

Funnet i vannet

Det var luftambulansen som så mannen i Krøderen, etter at politiets helikopter strandet på grunn av tåke. I tillegg har tolv fra Røde kors og seks personer med hund deltatt i søket.

– Mannen ble funnet i vannet i nærheten av det siste stedet han ble observert. Dette er et stykke nord for Noresund langs riksvei 7, opplyser Versland.

Politiet kan ikke si noe om dødsårsaken ennå, og mannen vil rutinemessig bli obdusert. Familien er varslet om dødsfallet.

Kastet av bussen

Den savnede var på vei fra Oslo hjem til Gol i Hallingdal, men måtte gå av bussen i Noresund sentrum i Krødsherad på grunn av beruselse.

Lensmannen bekrefter opplysninger trafikksjef Stein Hårklau i Firda Billag gir til Radio Norge om at bussjåføren som kastet 48-åringen av bussen, hadde fått klarsignal fra politiet om å forlate mannen.

- Jeg kan bekrefte at sjåføren ringte politiet i forbindelse med at han satte av passasjeren. Han ble ansett å være så beruset at man varslet politiet. Politiet responderte på meldingen og rykket ut for å hente den berusede mannen. Men da vi kom til stedet, var han borte, sier lensmannen til NTB.

48-åringen er opprinnelig fra Island, men snakker norsk med islandsk aksent.

Det siste bilde av mannen er tatt av overvåkingskameraet på Statoil-stasjonen på Noresund klokka 00.28 natt til søndag.

SAVNET: Dette er den siste observasjonen av den savnede 48-åringen. Bildet er tatt på Statoil-stasjonen på Noresund. (Foto: overvåkingskamera Statoil/SCANPIX)

Lette i natt

Politiet og letemannskapene har også hatt bistand fra sju hundepatruljer fra Norske Redningshunder, brannvesenet og Røde Kors.

– Vi har hatt et grundig søk langt oppover riksvei 7. Nå starter vi opp igjen, og finsøker hele området med utgangspunkt i siste observasjon, sier stabssjef i Nordre Buskerud politidistrikt, Magne Rustad til TV 2 Nyhetskanalen mandag morgen.

Se video fra nattens leteaksjon her: